Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na kořenové zelenině a halali v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 250 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 240 min

250 min (10 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 942 kJ /
942 kcal
Bílkoviny186,67 g
Tuky12,79 g
Vláknina14,64 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 983 mg
Sůl2,44 g
Sacharidy12,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno pomalého hrnce dáme halali, citron, na větší kusy nakrájenou zeleninu a koření, které jsme předem dali do vajíčka na louhování sypaného čaje. Krok 2: Kližku opláchneme, osušíme a zlehka posypeme pepřem a solí. Pro lepší udržení tvaru maso utáhneme silnější nití nebo provázkem, položíme ho na zeleninový základ do hrnce a přiklopíme poklicí.
Nastavíme na program High a necháme pracovat 4-4,5 hodiny, podle velikosti a tloušťky masa. Krok 3: Po 4 hodinách můžeme do masa zapíchnout jehlu na špízy. Když neklade odpor a maso z ní jde lehce sundat, hrnec vypneme ze zásuvky. Krok 4: Měkké maso dáme stranou a uchováme v teple. Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme a podle zvyklostí případně dochutíme citronovou šťávou a špetkou cukru. Krok 5: Z masa odstraníme nitě, naporcujeme a dáme do hrnce. Opět zapneme na High a ještě 10 minut vše necháme prohřát.
Na přílohu se hodí knedlík, těstoviny i rýže.

TIP: Typy knedlíků, jak je rozlišíme a základní příprava

Zveřejněno 16. 4. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud na zředění omáčky použijete pouze mléko, omáčka bude chutnější, když ke konci navíc přidáte silnější plátek másla.

Nemáme rádi maso obalené omáčkou. Nakrájené na porce dávám ohřát do hrnce na pařák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na kořenové zelenině a halali v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LD7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na kořenové zelenině a halali v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LD7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jaromira18: Děkuji :-KV tlakovém hrnci kližku vcelku dusím cca 45-60 minut.Záleží,jak silný kus masa bude:-)

:-K
Jaromira18:
No, "pomaláček" taky nemám, ale jsem technik:-) a otázka zní:
Jak se vaří POMALU v tlakovém hrnci, he? :-O:-8:-)

Vynikající, ráda nám to uvařím, ale pomalu v tlakovém hrnci. Pomalý nemám.:-K:-K:-K

Suroviny:
kližka hovězí, halali, citron, celer, mrkev, smetana, bobkový list, pepř, koření nové koření, pepř mletý, sůl, šťáva citronová, cukr

Přidat fotografie receptu