Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na buchtu s jahodami (ovocem) podle mojí maminky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 775 kJ /
3 053 kcal
Bílkoviny54,58 g
Tuky92,21 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 838 mg
Sůl2,48 g
Sacharidy495,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dvě formy na "srnčí hřbet" pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny (mouku, krupicový cukr, špetku soli a prosátý prášek do pečiva) smícháme dohromady. Směs budeme postupně, po lžících, přidávat do tekuté směsi. Krok 2: Do mísy nalijeme rozpuštěnou Heru a mléko, obojí vlažné. Přidáme 1 rozklepnuté vajíčko. Suroviny prošleháme. Nyní po lžících přidáváme sypkou směs. Každou lžíci zapracujeme a teprve potom přidáme další. Hotové těsto rozdělíme do připravených forem a povrch stěrkou urovnáme i do okrajů. Do každé formy rovnoměrně, prostředkem, rozložíme 7 větších (14 menších) jahod. Do každé lehce ťukneme prstem. Nezatlačujeme. Krok 3: Na nízký plech na pečení položíme obě formy vedle sebe. Plech vložíme doprostřed trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 35–40 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme kontrolu upečení vpichem špejle. (Mám 2 srnčí formy. Jedna je širší a té stačí 35 minut na upečení a druhá je užší a vyšší, a tam musím přidávat 7-8 minut. Proto radím, raději kontrolovat vpichem špejle). Krok 4: Obě formy s upečeným obsahem postavíme na mřížku a necháme částečně vychladnout. Buchtu s jahodami vyklopíme na připravený tác a necháme zcela vychladnout. Z čokoládové polevy (rozpuštěná čokoláda se smetanou) na povrchu jahodové buchty vytvoříme cik-cak čokoládovou zebru. Povrch ještě posypeme nasekanými mandlemi. Kdo nechce čokoládu, může před pečením povrch posypat klasickou drobenkou a pak společně nechat upéct.

Zveřejněno 3. 5. 2022

Poznámka autorky rozmarynaH

On to recept mojí maminky už vlastně není. Maminka ji pekla na plechu a použila polovinu mouky hrubé. Nevážila, ale měřila. Do těsta použila olej, ale moje zažívání olej netoleruje. Nahradila jsem ho rozpuštěnou Herou či rozpuštěným máslem. Na dozdobení používala klasickou drobenku a já mám raději čokoládu s mandlemi.

Tento recept najdete na mých stránkách:https://www.varimesmarcelou.cz/recept-na-buchtu-s-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Recept na buchtu s jahodami (ovocem) podle mojí maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXRl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Recept na buchtu s jahodami (ovocem) podle mojí maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXRl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moanka: Díky za milý komentář:-K a ten Váš koláček brzo vyzkouším.

Božinku, ten hřbet je pěkný... :-8 :yes: Jooo, maminky, ty umí/uměly. :-8 <3

Marie Svarcova: Děkuji i Vám za komentář.:-K

mika59: Těší mě, že se Vám recept líbí. Děkuji.:-K

:-)<3 krása :yes :yes::-K

Moc se mi líbí..:yes::yes:

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, sůl, mléko, tuk hera, vejce, jahody, tuk, mouka hrubá, čokoláda hořká, smetana, mandle sekané

Přidat fotografie receptu