Obrácené vepřové řízky z trouby
Obrácené řízky, obalené ve vejci a mléce, krátce osmažené na pánvi a dopečené v troubě, jsou křehoučké a voní po česneku. Anglická slanina jim dodá šťavnatost a pokud jako přílohu zvolíte vařený brambor určitě nešlápnete vedle.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 346 kJ / 1 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,52 g |
Tuky | 100,77 g |
Vláknina | 14,32 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 4,95 g |
Sacharidy | 58,97 g |
Postup přípravy
Obalené plátky ve strouhance postupně protáhneme z obou stran ve vejcích a vložíme do oleje. Krok 4: Smažíme krátce do mírného zlátnutí. První dva plátky potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do menšího pekáčku. Krok 5: Cibule rozkrojíme na půl, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Polovinu nasypeme na maso, na cibuli poklademe slaninu a položíme opět maso potřené česnekem, cibuli, celé pokryjeme slaninou a zakryjeme alobalem (matnou stranou ven). Krok 6: V předehřáté troubě pečeme a zhruba po 30 minutách odstraníme alobal a dopečeme 10 minut odkryté nebo můžeme nechat péct jen na 170° C zhruba 90 minut - masíčko je krásně měkoučké. Krok 7: Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými bramborami a doplníme zeleninovým salátem podle chuti.
Zveřejněno 24. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácené vepřové řízky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQQr
Moje poznámka
Obrácené vepřové řízky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQQr
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
strouhanka,
vejce,
mléko,
cibule,
česnek,
slanina anglická,
olej
Komentáře (8)