Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácené vepřové řízky z trouby

Obrácené řízky, obalené ve vejci a mléce, krátce osmažené na pánvi a dopečené v troubě, jsou křehoučké a voní po česneku. Anglická slanina jim dodá šťavnatost a pokud jako přílohu zvolíte vařený brambor určitě nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 346 kJ /
1 278 kcal
Bílkoviny30,52 g
Tuky100,77 g
Vláknina14,32 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 2,13 g
Sůl4,95 g
Sacharidy58,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Maso očistíme, osušíme, osolíme z obou stran a obalíme ve strouhance. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Obalené plátky přes fólii důkladně naklepeme. Vejce rozklepneme do nízké misky, přidáme dvě lžíce mléka (nebo smetany) a vidličkou dobře rozkvedláme. Krok 3: Do rozehřáté pánve dáme olej a jakmile po vložení špejle jdou ode dna bublinky, můžeme smažit.
Obalené plátky ve strouhance postupně protáhneme z obou stran ve vejcích a vložíme do oleje. Krok 4: Smažíme krátce do mírného zlátnutí. První dva plátky potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do menšího pekáčku. Krok 5: Cibule rozkrojíme na půl, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Polovinu nasypeme na maso, na cibuli poklademe slaninu a položíme opět maso potřené česnekem, cibuli, celé pokryjeme slaninou a zakryjeme alobalem (matnou stranou ven). Krok 6: V předehřáté troubě pečeme a zhruba po 30 minutách odstraníme alobal a dopečeme 10 minut odkryté nebo můžeme nechat péct jen na 170° C zhruba 90 minut - masíčko je krásně měkoučké. Krok 7: Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými bramborami a doplníme zeleninovým salátem podle chuti.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 24. 5. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tyto řízky jsem jedla na návštěvě u kamarádky asi před 28 roky a od té doby je dělávám, dnes už jen jako vzpomínku na ni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené vepřové řízky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQQr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácené vepřové řízky z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Anna Kocikova: :-) děkuji, cibule i česnek tomu dodají šmrnc, kde to jde tak dám, jak já říkám můj syn by mohl mít česnek i v "krupicové kaši":-K hezký večer

elusenka: :-)díky za odpověď, chápu to, hovězí má úplně jinou chuť ale je to tak aspoň na 3 hodiny, čím déle se pomalu dělá tím je lepší. :-K Krásný večer

Moc hezky připraveno,líbí se mi i to vylepšení s cibulí:yes::-K

Marie Svarcova: Ze zadní kýty . Zkoušela jsem samozřejmě i z vepřového , ale nějak tomu nemůžu přijít na chut.

elusenka: :-) děkuji za komentář , tady to o tom je, aby každý vařil jak a co má rád;-) malý dotaz z jakého hovězího to děláš ? určitě to je dobrota:-K hezký zbytek dne

Já mám nejraději s hovězího masa. Řízky naruby byl šlágr když mi bylo asi 10 a recept originál byl s hovězího to mamka dělala často a já v tom pokračuji

RubyRom: :-)děkuji za komentář a jsem moc ráda, že to znáš , je to starý a oblíbený recept:-K hezký den

Moc dobré a u nás také velmi oblíbené:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, strouhanka, vejce, mléko, cibule, česnek, slanina anglická, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu