Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)

Babiččina polévka ze slepičího vývaru je pokladem české kuchyně, který zahřeje tělo i duši. Tato sytá polévka je připravována ze slepičího vývaru, plného bohatých chutí a vůní, které vám připomenou dětství a chvíle strávené u babiččina stolu.

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 652 kJ /
873 kcal
Bílkoviny26,28 g
Tuky71,39 g
Vláknina2,35 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 257 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy30,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nastrouháme na jemných slzičkách struhadla. Do rozehřátého hrnce dáme máslo, přidáme zeleninu, po chvilce přisypeme krupičku za stálého míchání restujeme cca
3-5 minut. Krok 2: Zalijeme teplým vývarem a osolíme. Přidala jsem jeden řapík celeru jemně nasekaný (babička dávala celý stonek celerové natě, který po uvaření odstranila). Krok 3: Přivedeme k varu a na mírném stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou rozšleháme. Když je zelenina měkká (za pár minut), polévku odstavíme, vlijeme připravená vejce, promícháme a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

TIP: Nejlepší recepty na zavářky a vložky do polévky

Zveřejněno 26. 5. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Babička tuto polévku vařívala hlavně v zimě, když jsme přišli z bruslení nebo sáňkování. Při nachlazení ještě na závěr do talířů dala utřený česnek. Maso ze slepice dávala většinou do omáčky.

Slepičí vývar jsem dala z mrazáku. Pokud nemáte vývar, lze použít bujónové kostky bez glutamátu a horkou vodu, ale pozor, tento bujón obsahuje sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQQK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alá miliónová)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQQK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

PaveL2002: :-) Děkuji za komentář, dělám z opravdového vývaru ze slepice - když mám vývaru hodně zredukuji část a dám do mrazáku. :-K hezký den

Tradiční, nemám co bych dodal. Příště s opravdovým vývarem.

Moanka: OK těším se na foto a také přeji pohodový, hezký večer. :-K

Marie Svarcova: Děkuji. Brzy vyzkouším. 👌 Už se na ni moc těším… 😋 Hezký večer. 🍀

Moanka: :-) děkuji za komentář, stačí jeden řapík (tyčka ;-) ) nebo podle chuti a množství i víc. :-K Také přeji krásnou neděli:-K

Mňam, tu udělám. 😋 Já si skoro myslím, že nám ji dělávala moje zlatá babička. 😊 Prosím, ten řapík, to jako jednu “tyčku” řapíkatého celeru? Promiňte, ještě nejsem docela v obraze, ale zlepšuji se. 😁 Přeji vám pěknou NE. 🍀🌻

houba: :-) m oc děkuji za komentář i pěkné foto :-KHezký večer

Noha kohoutí po hodině v papiňáku vydala dobrý vývar, na kterém jsem si fakt pochutnala spolu se zeleninou a krupičkou osmažené na másle. Maso bude v omáčce křenové nebo v perkeltu kohoutím. Díky za připomenutí, hned se dostavila chuť. :-K

houba: :-) Super - Míšo rychlovka to tedy nebude ale pochutnáš si zaručeně ,:-K děkuji za komentář a přeji krásný víkend :-K

Mám na mrazáku půl nohy z kohouta. jdu ji dat vařit! :-)

medmic: :-) moc děkuji za komentář, opravdu moc dobrá vzpomínka na dětství a naše babičky :-K Přeji krásný den

Jo tohle je babičkovská klasika, mňam

SilviaD: :-) moc děkuji za komentář, opravdu je rychlá a moc dobrá, hlavně děti ji miluji ale u nás všuíchni :-K krásný den

Vyzerá tá polievočka v tom tanieri tak žiarivo, optimisticky :) a určite je aj dobrá a aj taká rýchlovka, čo je super.

Suroviny:
vývar drůbeží, mrkev, petržel, celer, celer, máslo, krupice dětská, pepř mletý, sůl, vejce, libeček

Přidat fotografie receptu