Máslové kedlubny s vařeným vejcem
Nevíte jak upotřebit bohatou sklizeň kedluben? Vyzkoušejte snadný recept na máslové kedlubny, podávané s vařeným vejcem. Za pomoci mikrovlnné trouby vše zvládnete připravit do pouhé půlhodiny.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 682 kJ / 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,33 g |
Tuky | 45,66 g |
Vláknina | 10,92 g |
Cholesterol | 613 mg |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,63 g |
Sacharidy | 24,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce předem uvaříme natvrdo, nebo uděláme pošírované. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Krok 2: Kedlubny připravíme v mikrovlnné troubě - do nádoby určené pro vaření v MVT dáme kedlubny a zároveň můžeme přidat i očištěné, omyté nakrájené brambory a už nedáváme vodu.
Krok 3: Vše posypeme polévkovým kořením, k domácímu neslanému koření přidáme sůl a opepříme.
Krok 4: Poklademe plátky másla a dáme vlnit na 800 W na 5 minut, poté promícháme - opatrně, abychom nesmíchali kedlubny s brambory.
Krok 5: Přilijeme na kedlubny smetanu promíchanou se lžičkou mouky (neděláme omáčku, pouze lehce zahustíme) a dáme opět vlnit na 800 W a 5 minut.
Krok 6: Můžeme přihodit ke kedlubnám i jemně nasekané mladé kedlubnové lístky.
Krok 7: Podáváme s vejcem nakrájeným na kolečka nebo měsíčky, případně s pošírovanými vejci, posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Zveřejněno 31. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové kedlubny s vařeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k4RW
Moje poznámka
Máslové kedlubny s vařeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k4RW
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 15 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta bez vajec
Neregistrovaný před 2 minutami
Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
Neregistrovaný před 10 minutami
Výborná fazolová polévka
Barbora562000 před 16 minutami
Vepřové nudličky s kari omáčkou
Neregistrovaný před 20 minutami
Šípková omáčka gratte cul
Neregistrovaný před 21 minutami
Pravá jihočeská kulajda
Neregistrovaný před 25 minutami
Pařížský salát
Suzy8 před 26 minutami
Citrónka
Neregistrovaný před 27 minutami
Bramborové šišky 2
Neregistrovaný před 27 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 28 minutami
Suroviny:
kedlubna,
máslo,
smetana,
mouka hladká,
pepř mletý,
koření polévkové,
vejce,
petrželka
Komentáře (6)