Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové kedlubny s vařeným vejcem

Nevíte jak upotřebit bohatou sklizeň kedluben? Vyzkoušejte snadný recept na máslové kedlubny, podávané s vařeným vejcem. Za pomoci mikrovlnné trouby vše zvládnete připravit do pouhé půlhodiny.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 682 kJ /
641 kcal
Bílkoviny27,33 g
Tuky45,66 g
Vláknina10,92 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,63 g
Sacharidy24,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce předem uvaříme natvrdo, nebo uděláme pošírované. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Krok 2: Kedlubny připravíme v mikrovlnné troubě - do nádoby určené pro vaření v MVT dáme kedlubny a zároveň můžeme přidat i očištěné, omyté nakrájené brambory a už nedáváme vodu. Krok 3: Vše posypeme polévkovým kořením, k domácímu neslanému koření přidáme sůl a opepříme. Krok 4: Poklademe plátky másla a dáme vlnit na 800 W na 5 minut, poté promícháme - opatrně, abychom nesmíchali kedlubny s brambory. Krok 5: Přilijeme na kedlubny smetanu promíchanou se lžičkou mouky (neděláme omáčku, pouze lehce zahustíme) a dáme opět vlnit na 800 W a 5 minut. Krok 6: Můžeme přihodit ke kedlubnám i jemně nasekané mladé kedlubnové lístky. Krok 7: Podáváme s vejcem nakrájeným na kolečka nebo měsíčky, případně s pošírovanými vejci, posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

TIP: Kedlubny - nejlepší recepty

Zveřejněno 31. 5. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Kdo nechce vařit v MVT může dusit kedlubny klasicky v kastrolku na sporáku cca 15 minut. Z MVT je zelenina i brambory vařené na páře pouze s 1 lžící vody mnohem chutnější a zachová si nejen chuť ale i barvu (např. mrkev, brokolice apod.).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové kedlubny s vařeným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k4RW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové kedlubny s vařeným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k4RW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Eja57: :-) jééé to mám radost , moc děkuji za fotečku a jsem ráda, že chutnalo,<3 já mám to polévkové koření ráda je to všehochuť sušené zeleniny, hezky voní a je bez konzervantu apod. Ale každý si přece udělá co mu chutná a to je dobře :-K přeji krásný zbytek dne

Maruško, děkuji za tip. Bylo to moc dobre, vařeno na plotně bez polevkoveho koření. Pridávám foto s tvarove nepovedeným ztraceným vejcem.

Simona Skolakova: :-)Děkuji za komentář - určitě se podaří, moje mamka ani babička MVT neměly a také to vařily. Já mám Mvt taprve cca 30 let a dříve jsem vše vařila na sporáku, Tak to bude 100% dobré jen o pár minut delší dušení a musí se trochu podlít, brambory raději uvařit zvlášť . :-K Krásný zbytek večera i zátřejší hezké vaření . potěšilo by mě foto. ;-)

Mám ještě 3 kedlubny ve skleníku už chtějí zpracovat,ale mikrovlnku nevlastním,tak snad se mi podaří toto zrealizovat na sporáku,receptík se mi líbí;-):yes:

elunda: :-) díky za komentář a přeji hezký večer :-K

:yes:<3
Nedělám v MVT,ale klasicky.Dobrota.

Suroviny:
kedlubna, máslo, smetana, mouka hladká, pepř mletý, koření polévkové, vejce, petrželka

Přidat fotografie receptu