Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blesková polévka se zbylou rýží

Polévky jsou důležitou součástí jídelníčku, dodávají tělu tekutiny a vitamíny. Jsou rozmanité, můžete v nich zužitkovat zbytky zeleniny. Doplníte-li je, například restovanou krupičkou, stanou se vydatnějšími.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 018 kJ /
482 kcal
Bílkoviny23,09 g
Tuky27,22 g
Vláknina4,31 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy34,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Bílou část jarních cibulek nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Krok 2: Rozehřejeme máslo s kmínem a orestujeme cibulku. Přidáme mrkev a po orestování i česnek. Zasypeme krupičkou a krátce opečeme. Krok 3: Vše zalijeme vývarem a povaříme asi pět minut. Krok 4: Rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Vsypeme hrášek a rýži. Krátce povaříme a dochutíme. Podáváme posypané nakrájenou natí z cibulky.

TIP: Abeceda polévek

Zveřejněno 21. 9. 2022

Poznámka autorky mika59

Polévka je opravdu rychlá a chutná. Zároveň spotřebujeme rýži, která zbyla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blesková polévka se zbylou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDx2l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blesková polévka se zbylou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDx2l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Darleena: Já děkuji;-) za vyzkoušení a důvěru :-K:-K

Opravdu výborná polévka! Děkuji!

:-)<3:yes::yes::-K

Suroviny:
mrkev, česnek, cibulka jarní, krupice dětská, máslo, vejce, hrášek mražený, vývar masový, rýže, sůl, kmín celý, pepř mletý

Přidat fotografie receptu