Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger s kozím sýrem a zelím k tomu domácí hranolky

Tak v tomhle případě hamburgerů je to čisté nebe v hubě, jak se říká. Vymazlený a skvěle dochucený hamburger s plátkem kozího sýra, karamelizovanou cibulí a křupavým zelím dvou barev. K tomu nálož domácích hranolek, co víc si přát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jako první je vždy dobré uvařit zelí, aby bylo hezky měkké. Je na výběr buď bílé a nebo červené. Připravíme si dva menší hrnce, do každého dáme zelí, bílé podlijeme světlým pivem a červené zelí červeným vínem. A takto podléváme dokud zelí nezměkne, cca 40 minut a nakonec se šťáva nevyvaří. Krok 2: Namleté maso ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Pořádně promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Než se pustíme do přípravy placek, zkusíme upéct malý kousek směsi, ať otestujeme, jestli je maso dobře ochucené. Krok 3: Pánev rozehřejeme na vyšší teplotu. Z masa vytvarujeme šest zhruba 1,5 cm vysokých placek a maso mírně potřeme olejem. Placky opečeme z obou stran na pánvi, měly by stačit 3 minuty z každé strany. Maso zbytečně často neotáčíme. Poté placky potřeme máslem, hezky to vylepší chuť, dáme na ně plátek sýra a přesuneme je do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme chvíli dojít. Krok 4: Mezitím dáme vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, osolíme ji, přidáme hranolky a povaříme je zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené. Hranolky scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se přestaly vařit. Necháme je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promícháme s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly.
Přesuneme je na plech lehce potřený olejem a pečeme asi 15 minut v již předehřáté troubě na 200 °C. Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přihodíme cibuli a naplno smažíme asi 4 minuty. Poté přisypeme cukr, teplotu snížíme téměř na minimum a cibuli za občasného míchání dusíme asi 10 minut nebo dokud nebude mít barvu jako karamel a nezbaví se přebytečné vody. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 6: Bulky rozpůlíme, opečeme na pánvi a poté je potřeme máslem. Spodní část bulek potřeme BBQ omáčkou, přidáme masové placky se sýrem. Horní část bulek potřeme cibulkou. Burgery zaklopíme a propíchneme špejlí. Hranolky vyndáme z trouby a servírujeme dvě krásné varianty hamburgerů s domácími hranolky.

TIP: Jednoduchá příprava domácích hranolek

Zveřejněno 4. 10. 2022

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburger s kozím sýrem a zelím k tomu domácí hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yn4q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburger s kozím sýrem a zelím k tomu domácí hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yn4q

Marie

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
maso mleté mix, sůl, pepř mletý, cukr, olej rostlinný, sýr kozí, máslo, petrželka, cibule, olej, cukr krupice, šťáva citronová, sůl, pepř bílý mletý, zelí bílé, pivo světlé, zelí červené, víno červené, bulka, brambory, olej olivový, sůl, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu