Hamburger s kozím sýrem a zelím k tomu domácí hranolky
Tak v tomhle případě hamburgerů je to čisté nebe v hubě, jak se říká. Vymazlený a skvěle dochucený hamburger s plátkem kozího sýra, karamelizovanou cibulí a křupavým zelím dvou barev. K tomu nálož domácích hranolek, co víc si přát.
Postup přípravy
Krok 1: Jako první je vždy dobré uvařit zelí, aby bylo hezky měkké. Je na výběr buď bílé a nebo červené. Připravíme si dva menší hrnce, do každého dáme zelí, bílé podlijeme světlým pivem a červené zelí červeným vínem. A takto podléváme dokud zelí nezměkne, cca 40 minut a nakonec se šťáva nevyvaří.
Krok 2: Namleté maso ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Pořádně promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Než se pustíme do přípravy placek, zkusíme upéct malý kousek směsi, ať otestujeme, jestli je maso dobře ochucené.
Krok 3: Pánev rozehřejeme na vyšší teplotu. Z masa vytvarujeme šest zhruba 1,5 cm vysokých placek a maso mírně potřeme olejem. Placky opečeme z obou stran na pánvi, měly by stačit 3 minuty z každé strany. Maso zbytečně často neotáčíme. Poté placky potřeme máslem, hezky to vylepší chuť, dáme na ně plátek sýra a přesuneme je do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme chvíli dojít.
Krok 4: Mezitím dáme vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, osolíme ji, přidáme hranolky a povaříme je zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené. Hranolky scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se přestaly vařit. Necháme je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promícháme s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly.
Přesuneme je na plech lehce potřený olejem a pečeme asi 15 minut v již předehřáté troubě na 200 °C. Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přihodíme cibuli a naplno smažíme asi 4 minuty. Poté přisypeme cukr, teplotu snížíme téměř na minimum a cibuli za občasného míchání dusíme asi 10 minut nebo dokud nebude mít barvu jako karamel a nezbaví se přebytečné vody. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 6: Bulky rozpůlíme, opečeme na pánvi a poté je potřeme máslem. Spodní část bulek potřeme BBQ omáčkou, přidáme masové placky se sýrem. Horní část bulek potřeme cibulkou. Burgery zaklopíme a propíchneme špejlí. Hranolky vyndáme z trouby a servírujeme dvě krásné varianty hamburgerů s domácími hranolky.
Přesuneme je na plech lehce potřený olejem a pečeme asi 15 minut v již předehřáté troubě na 200 °C. Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přihodíme cibuli a naplno smažíme asi 4 minuty. Poté přisypeme cukr, teplotu snížíme téměř na minimum a cibuli za občasného míchání dusíme asi 10 minut nebo dokud nebude mít barvu jako karamel a nezbaví se přebytečné vody. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 6: Bulky rozpůlíme, opečeme na pánvi a poté je potřeme máslem. Spodní část bulek potřeme BBQ omáčkou, přidáme masové placky se sýrem. Horní část bulek potřeme cibulkou. Burgery zaklopíme a propíchneme špejlí. Hranolky vyndáme z trouby a servírujeme dvě krásné varianty hamburgerů s domácími hranolky.
Zveřejněno 4. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburger s kozím sýrem a zelím k tomu domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yn4q
Moje poznámka
Hamburger s kozím sýrem a zelím k tomu domácí hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yn4q
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 45 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 7 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 8 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 8 hodinami
Suroviny:
maso mleté mix,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
olej rostlinný,
sýr kozí,
máslo,
petrželka,
cibule,
olej,
cukr krupice,
šťáva citronová,
sůl,
pepř bílý mletý,
zelí bílé,
pivo světlé,
zelí červené,
víno červené,
bulka,
brambory,
olej olivový,
sůl,
rozmarýn
Komentáře