Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s fenyklem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 358 kJ /
325 kcal
Bílkoviny2,78 g
Tuky26,60 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy16,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na polévku na polovině rozehřátého oleje osmahneme kuřecí paličky i kosti dozlatova a vyndáme na talíř. Dle potřeby přilijeme olej a orestujeme nakrájený fenykl, cibuli a špalíky mrkve. Krok 2: Přidáme česnek a necháme rozvonět.Vrátíme do hrnce kuřecí paličky, osolíme, opepříme, přidáme špetku skořice a zalijeme 1,5 litrem studené vody. Krok 3: Přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme cca 40 minut než se maso lehce odděluje od kostí. V polovině vaření vyndáme mrkev a nakrájíme na kolečka. Uvařené paličky pak opatrně vyndáme, odstraníme kosti a kůži a maso nakrájené nadrobno vrátíme i s mrkví do hrnce. Krok 4: Zvlášť uvaříme nudle, nejlépe domácí, a přidáme do polévky. Doladíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti. Na talíře přidáme zelenou nať fenyklu a petrželky.

Zveřejněno 13. 10. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám ještě z mládí od maminky mé kamarádky, původem z Řecka, která vždy dávala do

polévek z drůbeže citronovou šťávu. Polévka získá osvěžující chuť. Citron do vývaru je znám i z asijské kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6D99

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí polévka s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6D99

Marie

Suroviny:
paličky kuřecí, fenykl, cibule, mrkev, česnek, skořice mletá, olej olivový, sůl, pepř, šťáva citronová, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu