Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohoštění s rybí pomazánkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 638 kJ /
391 kcal
Bílkoviny15,87 g
Tuky7,44 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 833 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy63,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou makrelu otevřeme, vyndáme páteř a všechny velké kosti i viditelné kosti menší.
Maso zbavené kostí dáme do nádoby procesoru nebo mixéru a rozmixujeme do hladké
konzistence. Případné drobné kostičky jsou spolehlivě rozmixované. Krok 2: Přidáme 3-4 lžíce pomazánkového másla (podle velikosti makrely) a ještě krátce promixujeme.
Krajíčky toustového chleba opečeme nasucho na plechu nebo v topinkovači. Počet závisí na množství pomazánky a velikosti makrely. Vykrajovacím kolečkem na linecké cukroví vykrojíme z každého krajíčku 4 kolečka. Krok 3: Každé kolečko po jedné straně lehce pomažeme pomazánkovým máslem, aby byla zakrytá celá plocha. Pomazánku dáme do jednorázového zdobícího sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na potřenou stranu koleček. Krok 4: Na každé kolečko dáme kousek ančovičky, dvě kuličky růžového pepře a kousek petrželky. Uchováme v chladu do doby kdy budeme podávat k vínu, pivu nebo čaji.

Zveřejněno 28. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohoštění s rybí pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNmq2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohoštění s rybí pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNmq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Eja57 (moderátorka): :-) moc děkuji za komentář , jednou jsem dala citronovou šťávu a pak to neztuhlo a bylo řídké. Raději dát výseč na ozdobu nebo pokapat až hotové :-K Přeji krásný sváteční den

Moc hezké jako vždy. Pro milovníky rybiček luxusní. Já bych tam nakapala trochu citrónové šťávy.

Suroviny:
makrela uzená, pomazánkové máslo, chléb toustový, filet z ančoviček, pepř růžový, petrželka

Přidat fotografie receptu