Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 396 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,22 g |
Tuky | 31,07 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 10,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dle návodu na obalu dáme vařit 2 porce těstovin, jaké budeme chtít podávat a současně připravíme krevety i omáčku.
Krok 2: Očištěné krevety lehce opláchneme na sítku a necháme okapat. Rajčata nařízneme na vršku do kříže a spaříme horkou vodou, po 2-3 minutách sloupneme, rozpůlíme, odstraníme tvrdý střed a nakrájíme nadrobno do misky.
Krok 3: Do hlubší rozehřáté pánve dáme olej, přidáme krevety a restujeme cca 1 minutu. Jakmile zrůžoví, obracečkou otočíme, krátce necháme zrůžovět z druhé strany, osolíme, opepříme a vyndáme na talířek.
Krok 4: Do pánve přidáme druhou lžíci oleje přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přidáme rajčata, pastu a dusíme cca 3 minuty. Vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a promícháme s uvařenými těstovinami. Přidáme krevety a podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 9. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety s rajčatovou krémovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RqN3
Moje poznámka
Krevety s rajčatovou krémovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RqN3
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 20 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
krevety,
olej olivový,
česnek,
pepř mletý,
rajče,
pasta rajčatová,
crème frâiche,
petrželka,
těstoviny
Komentáře