Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čtvrtky po řecku

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 90 min

115 min (25 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 467 kJ /
1 785 kcal
Bílkoviny37,19 g
Tuky45,75 g
Vláknina52,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy283,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěné brambory a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek na plátky. Krok 2: Vše dáme do pekáče, prolijeme olejem, posypeme částí koření, kmínem, pepřem, přidáme hořčici, promícháme a rovnoměrně rozložíme. Podle obsahu soli v koření můžeme přisolit. (Můžeme také lehce posypat čubricou pro vůni.) Krok 3: Čtvrtky z obou stran dobře posypeme grilovacím a kari kořením. Poskládáme na brambory kůží dolů a přikryjeme alobalem. Krok 4: Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi hodinu. Poté odstraníme alobal, obrátíme čtvrtky kůží nahoru a pečeme na kůrčičku asi 1/2 hodiny.

TIP: Tip na nejlepší jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 29. 11. 2022

Poznámka autora Tom Beyk

Podáváme s různými saláty nebo kompoty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky po řecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2R4L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky po řecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2R4L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Výborné, hezké i pro oči. :-):-);-)

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
kuře čtvrtky, brambory, cibule, mrkev, česnek, koření grilovací na kuře, koření kari, kmín celý, hořčice, olej, pepř, sůl, koření čubrica

Přidat fotografie receptu