Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na burgundský způsob podle mne

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

VilmaMendez VilmaMendez

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min Varila som v papiňáku - v tlakovom hrnci 40 minút.

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, Varila som v papiňáku - v tlakovom hrnci 40 minút.)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 478 kJ /
2 982 kcal
Bílkoviny241,24 g
Tuky139,31 g
Vláknina21,61 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,00 g
Sacharidy65,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovom hrnci na masle orestujeme cibuľu (ja som krájala na kolieska), pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky pokrájanú slaninu. Opečieme "dozlatova" a odložíme bokom. Krok 2: Do výpeku pridáme ešte podľa potreby maslo alebo olej. opražíme hovädzie mäso nakrájané na väčšie kocky, okoreníme, osolíme a zaprášime múkou. Krok 3: Pridáme orestovanú cibuľu s mrkvou a slaninou a zalejeme červeným vínom, prípadne môžeme zriediť trochou vývaru.Dobre premiešame aj s lyžicou pretlaku,posekaným cesnakom a bylinkami. Krok 4: Privedieme do varu a v papiňáku na miernom ohni varíme 40 minút. Krok 5: Medzitým si na panvici osmažíme na väčšie kúsky nakrájané hlavičky šampiňónov, ktoré pridáme do už hotového hovädzieho.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 7. 12. 2022

Poznámka autorky VilmaMendez

Hovädzie "burgiňon" je tradičný recept vo francúzskej burgundskej kuchyni.Tento guláš sa varí v červenom burgundskom víne, podáva sa s bagetou, ryžou, cestovinami alebo zemiakmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na burgundský způsob podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6DBK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na burgundský způsob podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6DBK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, slanina, máslo, cibule, víno červené, protlak rajčatový, česnek, mouka, bylinky, žampióny, sůl, pepř, paprika sušená sladká, vývar hovězí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu