Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna po indicku

Cizrna může být výtečným a sytým pokrmem, obzvlášť, pokud ji připravíte s orientálním indickým kořením. Použijete-li cizrnu z plechovky, je navíc příprava velice rychlá. Cizrnu v kořeněné rajčatové omáčce podávejte s chlebem či rýží.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tonytony

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 669 kJ /
3 028 kcal
Bílkoviny169,25 g
Tuky72,52 g
Vláknina292,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy281,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek pokrájíme najemno. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Cibuli na oleji usmažíme do sklovata a přidáme česnek se zázvorem. Krátce orestujeme, přidáme všechno koření a necháme ho rozvonět. Krok 3: Přidáme scezenou cizrnu a konzervovaná krájená rajčata. Promícháme a necháme společně vařit asi 10 minut. Krok 4: Podle potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a nechat ještě dalších 15 minut provařit.

TIP: Na co se používá cizrna?

Zveřejněno 15. 8. 2009

Poznámka autora tonytony

K cizrně můžete také přidat vařený nebo nakládaný hrášek, vařený květák, brambory nebo klidně i maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7vJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrna po indicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7vJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Tak jdu hned varit......uz se tesim, a vyhovuje mi plne, kdyz si koreni namicham mnozstvi, jak mi chutna.....a muzu pouzivat svoji fantazii ;-)
Mnam mnam :yes::yes::yes:

helena bardová 19. 8. 2012 16:39
recept vypadá dobře, dnes vyzkouším :) díky. jen prosím nezapíjet vodou :) na pálivé jídlo je nejlepší ozkoušený jogurt. rada přímo od Inda, pití vody to jen zhorší

ano, toto je presne recept typu "maso, muka, koreniny, zamiesajte podla chuti".
Aj by som si to uvarila, ale aspon pomery surovin by mi pomohli. Iba co ma to rozladilo.
Neda sa nejako pridat negativne hodnotenie?

Upraveno, postup přenesen z autorových www stránek, děkuju Klarisce za upozornění :-):yes:

:no::no:

Opravdu hodnotný recept! :no:

tontony: děláš si srandu?:-/

pipre, možno máš pravdu a stránky sú fakt jeho, mala som si to najprv overiť a potom písať. Ospravedlňujem sa.

Pokud by to byl jeho vlastní web a také vlastní fotky na něm, tak bych v tom problém až tak neviděla. Snad nám to blíž objasní. V základních údajích tady spousta lidí uvádí své vlastní stránky, on je ve svém profilu má a jsou totožné s odkazem v receptu.

Z uvedeného webu je aj foto:-//

Také se přikláním k tomu, aby tu byl uveden celý postup. Koukla jsem se na odkaz a je totožný s údaji na profilu pod jménem tonytony..zřejmě je to i jeho vlastní web, ale i tak by bylo vhodnější rovnou tu napsat postup:-)

tonytony, nedávaj tady, prosím, odkazy na nějaké stránky, ale napiš pořádně celý recept tady i s postupem přípravy;-):-) Odkaz se pak může dát jako zdroj, odkud recept pochází:-)

www.zazvor.info hm, zázvor, ňamy ňam! :-)

Tématické fráze:
cizrna recepty, cizrna v receptech, cizrna recept, recepty cizrna, recepty z cizrny, nejlepší recepty z cizrny, cizrna jak uvařit, cizrna, recept cizrna, recepty na jídla z cizrny, recept na cizrnu, jídla z cizrny, recept z cizrny, recepty s cizrny, jídlo z cizrny, cizrna základní recept, cizrna vaření, nakládaná cizrna, jak se vari cizrna, jak uvařit cizrnu

Suroviny:
cizrna, rajče, cibule, česnek, zázvor, římský kmín mletý, koření garam masala, kurkuma, koriandr, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu