Suroviny
Porce: Pro 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 530 kJ / 2 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,22 g |
Tuky | 90,58 g |
Vláknina | 103,38 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 1,91 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 178,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do cedníku dejte plátky lilku, posypte solí a 20 minut nechte stát.
Krok 2: Opláchněte studenou vodou, nechte okapat a dejte stranou.
Krok 3: Na pánvi rozpalte olej a smažte 1-2 minuty cibuli a česnek.
Krok 4: Přidejte papriky, houby, celer a cuketu a za stálého míchání vařte 3-4 minuty.
Krok 5: Vmíchejte koření a vařte 1 minutu.
Krok 6: Přimíchejte rajčata, rajčatový protlak a bazalku a podle chuti přidejte sůl a pepř.
Krok 7: K přípravě omáčky rozpusťte na pánvi máslo, vmíchejte mouku a smažte 1 minutu.
Krok 8: Sejměte z ohně, přilijte vývar a mléko, vraťte na oheň a přidejte polovinu sýra a hořčici.
Krok 9: Vařte za neustálého míchání, dokud nezhoustne. Vmíchejte bazalku.
Krok 10: Sejměte z ohně a přimíchejte vejce.
Krok 11: Do zapékací nádoby dejte polovinu lasagní. Na ně naklaďte polovinu zeleniny, polovinu rajčatové omáčky a pak polovinu lilku.Postup zopakujte a navrch dejte lžící sýrovou omáčku.
Krok 12: Posypte sýrem a nechte 40 minut péci v předehřáté troubě při teplotě 180°C. Dobrou Chuť.
Zveřejněno 18. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne se směsí zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQq6
Moje poznámka
Lasagne se směsí zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQq6
Nejnovější recepty
Celerové lasagne
Přidáno před 7 minutami
Dýňovo-čočkové pyré s grilovaným tofu a sýrem halloumi
Přidáno před 1 hodinou
Masové koule plněné bramborem - nejen na výlet
Přidáno před 2 hodinami
Koblihy z trouby I
Přidáno před 14 hodinami
Kefírová bublanina
Přidáno před 14 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí Cordon Bleu
Moanka před 1 hodinou
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 2 hodinami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 10 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 11 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 13 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 14 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 15 hodinami
Tématické fráze:
bezmase lasagne,
zeleninové lasagne recept,
lasagne z cukety,
lasagne s lilkem,
lasagne se zeleninou,
nepredvarene lasagne,
příprava lasagne,
lasagne bezmasé,
zeleninové lasagne,
lasagne cuketa,
lasagne lilek,
lasagne priprava,
lasagne nepředvařené,
rajčatové lasagne,
zeleninové lasaně,
nepředvařené lasagne příprava,
cuketa jako lasagne,
lasane s lilkem,
bezmasé lasagne recept,
lasagne verdi
Suroviny:
lilek,
olej olivový,
česnek,
cibule červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
houby,
celer,
cuketa,
chilli,
kmín mletý,
rajče,
protlak rajčatový,
bazalka čerstvá,
těstoviny lasagne,
sůl,
pepř,
máslo,
mouka,
bujón zeleninový,
mléko,
sýr chedar,
hořčice dijonská,
bazalka čerstvá,
vejce
Komentáře (1)