Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínové "fondue"

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jako první si nachystáme vše, čím budeme Hermelín obkládat a zdobit. Šunku a tvrdý sýr na kostičky, zeleninu, pečivo, natě. Krok 2: Hermelín pak rozpečeme buď v troubě, já na maličkosti používám minitroubu se spodním i horním ohřevem. Tam bych Hermelín zabalila do alobalu, nebo použijeme mikrovlnou troubu, kde to budeme mít rychlejší. Já dělala v ní. Krok 3: Hermelín vložíme do spíše menšího mikrotenového sáčku, který jsme vevnitř trošku pokropili vodou, jen malinko. Krok 4: Sáček volně založíme pod sýr, vložíme do mikrovlnné trouby a vlníme 1/2 až 1 minutu při sníženém výkonu. Mám MT o výkonu 900 W a dala jsem na polovinu. Musíme hlídat, sáček se nafoukne a vznikne v něm trochu páry, Hermelín se taky nafoukne, vnitřek bude tekutý a to je ten okamžik, kdy musíme troubu vypnout. Krok 5: Malou chvilku ještě necháme, pak sýr vyjmeme, dáme na talíř a opatrně ostrým nožem nahoře nařízneme do kříže a ty konce přeložíme ke kraji. Krok 6: Dále už vše přidáme dle své fantazie, na kostičky nakrájenou šunku, sýr, zeleninu, hroznové víno a dozdobíme bylinkami. Prostě co máme, fantazii se meze nekladou. Krok 7: Na okraj talíře přidáme 2 dlouhé hrubší slané tyčinky a k talíři vidličku. Každý si napichuje a máčí v tekutém Hermelínu. Doporučuji si vše nachystat předem a nakonec připravit teprve sýr, jinak zase tuhne. Určitě můžeme na sýr použít i nějaké koření, nebo zrovna koupit už nějaký s příchutí.

Zveřejněno 19. 8. 2009

Poznámka autorky Merylas

Toto jídlo jsem viděla v nějakém časopise, už si nevzpomenu v jakém, tam se Hermelín rozpékal v troubě.

Moc se mi to líbílo, tak jsem chtěla vyzkoušet, je to opravdová rychlovka např. pro nečekanou návštěvu a ještě když vše na talíři pékně upravíme, tak vypadá hezky a bude to rychlé a netradiční pohoštění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové "fondue"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZRn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové "fondue"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZRn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Veroniko, věř, že někdy dlouho uvažuju, jak recept pojmenovat, aby byl výstižný a něco o jídle napověděl a taky skrz vyhledávaní. Někdy se to podaří lépe, někdy má někdo výhrady. Tady jsem použila název, jaký byl v časopise;-)Tak pro klid v duši jsem název poupravila na "fondue".

Veroniko, to je věc názoru. Roztavený sýr to je a namáčí se do něj různé pochutiny...co na tom, že trošku netradičně, vždyť nikdo netvrdí, že to je klasické fondue ;-)

A proč se to jako jmenuje hermlínové fondue? Fondue to nepřipomíná ani hooodně vzdáleně:-!:-!:-!

Dobře, tak jak myslíte.;-) Škoda, že tu není možnost uložení do více kategorií, tj. podle volby autora do "Sýry i MT, Předkrmy...apod." Pak by bylo i vyhledávání jednodušší. Hezké odpoledne. :-)

Bazalko, uvažovala jsem do jaké kategorie tohle zařadit, ale v MT by to asi nikdo nehledal, třeba já bych hledala jen v sýrech, tak proto jsem to tak zařadila a dá se to dělat různě. Recept jsem poupravila;-)

Irisko, já čtu pozorně. Tenhle recept jsme dělali, jako studenti, před 30ti lety na běžné pánvičce a běžném vařiči, pokud byla k dispozici trouba, tak v troubě nebo remosce.
Ale tady je popsán přesný postup pro MT, proto si myslím, že by bylo lepší zařadit do této kategorie.
Merylas, díky za připomenutí a modernizaci receptu.
Dávám bod, protože znám. :yes::-)

bazalko, přečti si to ještě jednou a pomalu. Dá se to dělat i v troubě, tak proč kategorie MT?
Merylas, uloženo v oblíbených s velkým bodíkem. Vypadá to skvěle a je to určitě zajímavější pohoštění než smažená vajíčka s hořčicí.:yes::yes: +

Příjemné, jen bych změnila kategorii na MT. Já koukala, co asi udělám s tím mikrotenem....jestli vařit ? A ona mikrovlnka. :-D:-D Já ji nemám a ani nechci, ale je to pěkné.:yes::-)

Moc se mi líbí, už je v oblíbených :yes:+

Opravdu to vypadá chutně i jen na té fotce, a co teprve v reálu, když se zapojí i čichové buňky!:-O:yes::yes:+
Dávám si do oblíbených:-)

Také se přidávám k ostatním- prostě krása!:yes::yes:

Jasně že bod - jako hrom:yes:

Magdalenka už to řekla všechno. Krása, krása:yes::yes::-)):-)):-))

Maruško, nádhera, fotky ako do katalógu...receptík veľmi zaujímavý...

Tématické fráze:
jaký sýr na fondue, sýry na fondue, sýr na fondue, jak dělat fondue, hermelín v troubě, fondue syry, jak připravit fondue, co je fondue, fondue recepty, jaké sýry na fondue, slané fondue, fondue syr, fondue, co nachystat návštěvě, zapečený hermelín v alobalu, recept na fondu, netradiční pohoštění, hermelín v mikrovlné troubě, sýry fondue, fondue na sýr

Suroviny:
sýr hermelín, šunka, sýr tvrdý, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, pórek, okurka salátová, pažitka, bazalka čerstvá, petrželka, tyčinky slané, víno hroznové

Přidat fotografie receptu