Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj zapékaný květák ve hřbetu

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 864 kJ /
2 119 kcal
Bílkoviny93,67 g
Tuky182,02 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 6,61 g
Sůl16,13 g
Sacharidy24,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák si uvaříme ve slané vodě do poloměkka (já vařím den před, aby byl studený) a nasekáme ho. Krok 2: Na oleji si osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osmažit anglickou slaninu, nakrájenou hlívu a stáhneme s plotýnky. Krok 3: Posekaný květák si dáme do mísy, kde budeme všechno míchat, dáme k němu osmaženou cibuli, hlívou s anglickou slaninou, nastrouháme sýry (eidam,niva,syreček) a salám. Krok 4: Ochutíme pepřem, solí, dáme pažitku, pořádně promícháme, přidáme strouhanku, aby masa byla hustší a přendáme do formy hřbetu nebo pekáčku, který vymažeme olejem. Krok 5: Potom si do smetany rozšleháme vajíčka a květák zalijeme, dáme péct do předem vyhřáté trouby a je upečeno, až je vrch zahnědlý.

Zveřejněno 21. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Jak jinak, než experimentování a co jsem si mohla ze surovin dovolit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj zapékaný květák ve hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQgp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj zapékaný květák ve hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQgp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jani, moc ne, ale to ani nebyl můj záměr, z toho hřbetu se to pěkně vyndává.;-)

Moc to pohromadě nedrželo, že? Ale i tak mňam! Tvoje exerimenty se mi líbí:-)):yes: A ty brambůrky k tomu:-p:yes:

Tématické fráze:
zapékaný květák, zapečená květáková hlava, zapečený květák se smetanou, kuchařské recepty květák, květák recepty, zapékaný květák se smetanou, zapékaný květák se slaninou, zapekany květak-recept, květák, květák a hlíva, top recepty květák, květák hlíva, květák zapékaný, zeleninový hřbet, zapečeny květak s gothaj, recepty z květáku, zapečený květák s nivou a slaninou, květák zapečený s hlívou, zapečený květák s anglickou a nivou, recepty kvetak

Suroviny:
květák, cibule, vejce, smetana 12%, sýr nastrouhaný, sýr niva, salám měkký, slanina anglická, hlíva ústřičná, sýr syrečky olomoucké, pažitka, strouhanka, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu