Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálský guláš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

rascy

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby marinování masa

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 625 kJ /
3 734 kcal
Bílkoviny238,66 g
Tuky223,99 g
Vláknina20,96 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 3,88 g
Sůl9,40 g
Sacharidy66,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájejte na kostky. Krok 2: Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou čtvrtinu propíchněte hřebíčkem. Krok 3: V salátové míse smíchejte kousky hovězího masa s mrkví, cibulí, stroužky česneku, tymiánem,
bobkovým listem, kousky pomerančové kůry, solí a pepřem. Zalijte červeným vínem a dejte na 12 hodin do lednice. Krok 4: Vezměte kousky masa a dejte je na savý papír. Oloupejte dvě cibule, a nakrájejte je na kostičky. Slaninu nakrájejte na kousky. Krok 5: V kastrolu na středním příkonu tepla orestujte po dobu 5 minut na olivovém oleji cibuli s trochou soli a pravidelně míchejte. Krok 6: Přidejte nakrájenou slaninu a zarestujte. Pak přidejte kousky masa a opékejte je ze všech stran 5 minut. Přidejte mouku, rajčatový protlak a chvíli restujte. Pak přidejte scezenou marinádu z naložení masa, nechejte uvolnit výpek ze dna kastrolu, snižte teplotu, přikryjte poklicí a vařte tři hodiny.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 9. 1. 2023

Poznámka autora rascy

Recept mám od kamaráda z Francie, několikrát jsem ho vařil a je to skvělé. Proto se s vámi o něj rád podělím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2vz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR2vz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Pekny recept, jen by to chtelo upravit jeho nazev, protoze gulas to samozrejmne neni, nebot v nem chybi to zasadni pro tento pokrm, tedy paprika!
Ve Francii se mu rika daube, odvozeno od od keramicke nadoby - daubière, ve ktere se od nepameti pripravoval www.remember-provence.com/fr/cuisine/poterie-culinaire-de-vallauris/daubiere-en-terre-fabriquee-a-vallauris-poterie-culinaire.html

Suroviny:
hovězí zadní, mrkev, cibule, česnek, víno červené, koření hřebíček, tymián, bobkový list, kůra pomerančová, slanina uzená, protlak rajčatový, mouka hladká, olej olivový, petrželka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu