Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná pěna

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 693 kJ /
883 kcal
Bílkoviny7,20 g
Tuky62,08 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy66,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka seřízneme a vydlabeme. Odstraníme jádřince a vydlabaný vnitřek jablek dáme do kastrůlku. Krok 2: Přidáme trochu cukru a zalijeme vodou, asi tak 20 ml. Přidáme citronovou šťávu a podusíme. Krok 3: Rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout. Krok 4: Do vychladlé směsi přidáme smetanu a vše společně ušleháme. Krok 5: Takto připravenou pěnou naplníme jablka a podáváme vychlazená. Krok 6: Pěna se skvěle hodí k lívancům a palačinkám. Ale i samotná, nebo ke sladkému pečivu chutná skvěle.

TIP: Plněná jablka - sladkosti a dezerty z jablek

Zveřejněno 24. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpmkr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpmkr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, cukr, voda, skořice celá, šťáva citronová, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu