Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černá buchta bez vajec s ananasem a višněmi

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

Hrnek = 250 ml. Množství na hluboký plech 32x23 cm.

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 624 kJ /
3 734 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky107,93 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 541 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy618,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 ° C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Promícháme všechny sypké suroviny a zvlášť všechny tekuté. Smícháme sypké i tekuté dohromady, vmícháme ovoce a vlijeme do připraveného plechu. Krok 3: Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme než těsto "vyskočí", cca 6-8 minut. Poté snížíme teplotu o 10 ° C a dopečeme cca 20-25 minut, podle trouby. Propečenost zkusíme špejlí. Po upečení necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 4: Když je korpus vychladlý, uvaříme v ovocné šťávě hustý pudink. Vlijeme na korpus a necháme
ztuhnout v chladu. Krok 5: Nakrájíme a můžeme před podáváním dozdobit šlehačkou a kousky ovoce.

TIP: Recepty na oblíbené hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 16. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá buchta bez vajec s ananasem a višněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxN7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černá buchta bez vajec s ananasem a višněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxN7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Nadja: :-) děkuji, je to zajímavé :-K

Marie Svarcova: Když máš vyzkoušeno, tak určitě neměň. Mne to jen zarazilo, protože jsem to nikdy neslyšela. Máš-li chuť, podívej se tady: cs.wikipedia.org/wiki/Kyp%C5%99ic%C3%AD_pr%C3%A1%C5%A1ek ;-)

Nadja: :-) děkuji za informaci, já jsem ten recept dostala asi před 15 -20 lety a už podle něj peču celou dobu a nikdy nebyl problém - vždy je upečený korpus velmi dobrý tak na tom nic měnit nebudu. Možná to má ještě jiný důvod ale netuším jaký a zeptat už se nemohu - je mi líto. :-K Hezký zbytek večera, :-K

Marie Svarcova: Maruško, děkuji za odpověď, ale prášek do pečiva již kyselou složku nebo složky obsahuje, takže není nutné přidávat ocet, spíše naopak. Tím se jen urychlí reakce a prášek nebude správně působit v troubě.

Nadja: :-) děkuji za komentář a přesně tak funguje i prášek do pečiva také pění když se přidá ocet - zkusila jsem to . :-K Přeji krásný den

Jaký účel plní ocet v těstě? Vím, že je nutný v případě použití sody, aby se uvolnil oxid uhličitý pro nakypření těsta. Ale při použití prášku do pečiva?

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr krupice, kakao, sůl, ananas, olej slunečnicový, esence vanilková, ocet, ananas, kompot, šťáva višňová, voda, sirup višňový, pudink, šlehačka, ovoce

Přidat fotografie receptu