Housková králičí polévka
Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná. Milovníci tradičních polévek si jistě pochutnají.
Postup přípravy
Krok 1: Králičí předek a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, cibuli, libeček a petrželku. Zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Housku nakrájíme na malé kostičky a zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout.
Krok 3: V hrnci rozehřejeme máslo přidáme nasáklou housku a mícháme tak dlouho až se hmota nelepí ke stěnám nádoby.
Zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozšleháme, ale již nevaříme. Krok 4: Pro zjemnění přidáme žloutky, které zašleháme do již odstavené polévky postupně, aby se nesrazily. Pak přidáme nakrájené maso. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nasekanou pažitku.
Zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozšleháme, ale již nevaříme. Krok 4: Pro zjemnění přidáme žloutky, které zašleháme do již odstavené polévky postupně, aby se nesrazily. Pak přidáme nakrájené maso. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nasekanou pažitku.
Zveřejněno 23. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Housková králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OJz
Moje poznámka
Housková králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OJz
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 11 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
kost,
sůl,
bobkový list,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
libeček,
petrželka,
máslo,
houska,
mléko,
žloutek,
pažitka
Komentáře (4)