Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Housková králičí polévka

Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná. Milovníci tradičních polévek si jistě pochutnají.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí předek a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, cibuli, libeček a petrželku. Zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Housku nakrájíme na malé kostičky a zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Krok 3: V hrnci rozehřejeme máslo přidáme nasáklou housku a mícháme tak dlouho až se hmota nelepí ke stěnám nádoby.
Zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozšleháme, ale již nevaříme. Krok 4: Pro zjemnění přidáme žloutky, které zašleháme do již odstavené polévky postupně, aby se nesrazily. Pak přidáme nakrájené maso. Krok 5: Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nasekanou pažitku.

TIP: Další recepty z králičího masa

Zveřejněno 23. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housková králičí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6OJz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housková králičí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6OJz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Taky je to pro mne novinka, je to ze staré kuchařky a já ráda zkouším staré recepty. Polévka byla výborná, udělám ji brzy znovu.

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept - vůbec neznám :-K

Eja57: Děkuji za připomínku, maso dáme do polévky až je hotová, tedy v bodu 4. Opravila jsem. :-K

Maso v postupu přidáme v bodu 3.?

Suroviny:
kost, sůl, bobkový list, cibule, pepř, koření nové koření, libeček, petrželka, máslo, houska, mléko, žloutek, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu