Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá indická kořeněná rýže kedgeree

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 305 kJ /
1 507 kcal
Bílkoviny53,32 g
Tuky42,91 g
Vláknina28,47 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy213,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno, očistíme chilli papričku a spolu se zázvorem ji také nasekáme. Krok 2: V rozehřáté široké pánvi na oleji opečeme nasekanou cibuli dosklovata. Poté přidáme chilli papričku, zázvor, kari koření, garam masalu, kurkumu a hořčičná semínka. Promícháme a necháme rozvonět. Krok 3: Přisypeme rýži, promícháme a přilijeme vývar. Přivedeme k varu, snížíme stupeň tepla a zakryté
poklicí vaříme 15-18 minut, až rýže změkne a vstřebá všechen vývar. Krok 4: Mezitím uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Krok 5: Když je rýže hotová, vmícháme do ní hrášek, odstavíme a necháme ještě 5 minut zakryté stát.
Vmícháme polovinu tuňáka nebo část obraného masa z makrely a pokrm rozdělíme na talíře nebo do misek. Krok 6: Povrch poklademe zbylým tuňákem nebo masem z makrely, vařeným vejcem nakrájeným na šestiny, a zakapeme jogurtem smíchaným s nasekanou pažitkou. Krok 7: Podáváme s klínky citronu k dochucení.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 8. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá indická kořeněná rýže kedgeree

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xQoJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá indická kořeněná rýže kedgeree

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xQoJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

RubyRom: :-) děkuji za komentář - prostě to jednou zkus nemusíš dělat takové množství :-K Krásný zbytek dne

Eja57: Eja57: :-) moc děkuji za všechny komentáře, můj soused kamarádí s kuchařem restaurace Curry King a s uzenou treskou to vůbec nezná, dávají prý makrelu nebo tuňáka (hlavně pro naše lidi). :-Kkrásný zbytek dne

Kedgeree je původně bez ryby, čočka a rýže.
Někdy květák. Původně Indie.
S uzenou treskou vařenou v mléce je to už britská verze. A myšleno jako snídaně.
Uzenou tresku tady asi neuvidíme, uzena makrela se mi neosvědčila, je moc tučná.
Ale je to moc dobre.

RubyRom: vyzkoušej, je to moc dobre

Neumím přidat do podobných

Vypadá to báječně a úplně cítím tu vůni!
Ráda bych ochutnala. :yes::yes:

houba: :-) děkuji za komentář, také někam dávám koření nasucho ale cibuli nasucho asi neudělám a v receptu od indického kuchaře bylo - cibuli a pak koření pro to je tak :-K krásný den

Skvělá a velmi chutná rýže.která má mnoho podob a chutí.
Malá poznámka. Indové koření rozvoní v hlubší pánvičce "tadka" a pouze nasucho! Doporučuji.

Suroviny:
olej rostlinný, cibule, chilli paprika čerstvá zelená, zázvor čerstvý, koření kari, koření garam masala, kurkuma, semínka hořčičná, rýže basmati, vývar zeleninový, vejce, hrášek mražený, tuňák v konzervě, olej, pažitka, jogurt bílý, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu