Moje Minestrone
Sytá zeleninová polévka na způsob minestrone přizpůsobená tuzemským možnostem nákupu surovin. Polévka mile překvapí i odpůrce zeleniny svou plnou chutí s bonusem bohaté výživové hodnoty. S kouskem pečiva nasytí, třeba i jako lehká večeře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 380 kJ / 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,43 g |
Tuky | 23,03 g |
Vláknina | 12,15 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 69,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu pokrájíme na větší kousky.
Na másle ji orestujeme i s bramborami. Zalijeme vývarem a dochutíme kořením. Krok 2: Z mouky a másla připravíme jíšku. Krok 3: Po 10 minutách přidáme do hrnce se zeleninou rajčata a fazole. Necháme povařit do změknutí. Lehce zahustíme jíškou. Krok 4: Povaříme polévku alespoň po dobu 20minut.
Na másle ji orestujeme i s bramborami. Zalijeme vývarem a dochutíme kořením. Krok 2: Z mouky a másla připravíme jíšku. Krok 3: Po 10 minutách přidáme do hrnce se zeleninou rajčata a fazole. Necháme povařit do změknutí. Lehce zahustíme jíškou. Krok 4: Povaříme polévku alespoň po dobu 20minut.
Zveřejněno 25. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8mN
Moje poznámka
Moje Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8mN
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 5 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 59 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
máslo,
celer řapíkatý,
mrkev,
petržel,
brambory,
fazole,
rajče,
sůl,
pepř,
kmín celý,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo
Komentáře