Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce

Mramorovaná hovězí kližka má nezaměnitelnou chuť, která vynikne při dlouhé přípravě. Díky pomalému hrnci ji připravíte téměř bez práce a po několika hodinách, kdy zkřehne a pustí šťávu, na vás bude v pomalém hrnci čekat výborný oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 930 kJ /
2 373 kcal
Bílkoviny262,60 g
Tuky113,25 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 5,46 g
Sůl13,10 g
Sacharidy65,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do masa vetřeme pepř a sůl a maso pro lepší držení tvaru pečlivě omotáme kuchyňským provázkem nebo dvojitě přeloženou bílou nití. Krok 2: Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno a celý pórek na kolečka o síle cca 0,5 cm. Krok 3: Špek nakrájíme nadrobno a dáme ho do kastrolu na sporák na rozehřátý olej. Až začne pouštět tuk, přidáme cibuli a restujeme 5 minut. Přidáme mrkev, promícháme, a až začne pouštět barvu, vše přemístíme do pomalého hrnce. Přidáme sójovou omáčku, vodu, mírně osolíme a promícháme. Krok 4: Do pomalého hrnce dáme část nakrájeného pórku, položíme maso, zasypeme zbylou částí pórku a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 5: Hrnec nastavíme na program High a necháme pracovat 4 hodiny. Chvilku před koncem přidáme pro zjemnění šťávy máslo. Krok 6: Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 8. 6. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L97KA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L97KA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

zuzi777a: Děkuji za komentář,potěšil mě:-KKližka je u nás doma ve velké oblibě:-8

Po včerejším souboji kuchařů jsem dostala chuť na hovězí. :-* Kližka v pomaláči bude to pravé! <3

Jaromira18: Marie Svarcova: Děvčata moc vám oběma děkuji,potěšily jste mě:-8:-KV PH vařím ráda.Z něho se mi maso ještě nikdy nerozvařilo,bylo pokaždé hezky měkké i když to bylo třeba ze staršího kusu zvířátka:-8

:yes::yes::yes:Drahuško, ten tvůj zázračný hrnec vaří jednu dobrůtku za druhou.<3:-K:-K

:-)<3:yes::yes: Ten tvůj pomaláček nezahálí a dalří skvělý recept je tu. :-K

Suroviny:
kližka hovězí, špek, cibule, mrkev, pórek, omáčka sojová, voda, olej, pepř mletý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu