Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová žampionová polévka

Ochutnejte tuto vynikající, jemnou, krémovou polévku, která vás zahřeje a zasytí. Tato polévka má díky sušeným houbám a žampionům výraznou houbovou chuť a příjemně voní po bylinkách.

Hodnocení receptu je 2,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hilgertom hilgertom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 923 kJ /
1 177 kcal
Bílkoviny22,37 g
Tuky84,90 g
Vláknina57,91 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 79 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy54,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby namočíme v troše vývaru. Zeleninu a žampiony nakrájíme na plátky. Krok 2: Na středním ohni v hrnci rozpustíme polovinu másla. Přidáme cibuli a pórek a 2-3 minuty restujeme. Přidáme bramboru, namočené houby, tymián a česnek a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni. Krok 3: Mezitím v pánvi na zbylém másle orestujeme žampiony do zlatohněda. Polovinu orestovaných žampiónů přidáme do hrnce a polovinu odložíme na později. Krok 4: Vaříme 20-30 minut. Dochutíme solí a pepřem. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladka. Krok 5: Přidáme zbylé houby, necháme přejít varem, přidáme nasekanou petrželku a servírujeme.

TIP: Krémové polévky

Zveřejněno 15. 6. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová žampionová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY8E2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová žampionová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY8E2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Edibara: já tu vodu z namočených hub dávám taky

Polévka je velmi chutná :-K Je trošku jiná než většina jiných žampionových a to je fajn, alespoň člověk může vařit více verzí. Osobně jsem do polévky dala i vodu, ve které byly namočené, a když jsem restovala žampiony, přidala jsem do té části, která nemá být rozmixovaná, i část pórku, který jsem lehce orestovala. Dodalo to polévce takovou fajn chuť. Pórku jsem ale dala dohromady jen půlku, celý se mi zdál moc. Těm, co mají rádi různé obměny, polévku doporučuji :-);-)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a moc hezká prezentace :-K

Suroviny:
žampióny, houby sušené, brambory, pórek, cibule, česnek, vývar zeleninový, tymián, petrželka, máslo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu