Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To, že se neobejde bez výrazného koření, poznáte i při této úpravě květáku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 398 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,07 g |
Tuky | 33,34 g |
Vláknina | 20,17 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme ghí, přisypeme římský kmín a necháme rozvonět. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
Krok 2: Přidáme ostatní koření, včetně protlaku a promícháme. Přilijeme vodu a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme a vaříme cca 10 minut.
Krok 3: Potom vložíme květák rozebraný na malé růžičky a vaříme do změknutí. Všechnu tekutinu necháme vyvařit.
Krok 4: Přisypeme hrášek a necháme ho pár minut prohřát
Krok 5: Hotový pokrm posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 13. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Moje poznámka
Indický květák s bramborem - Aloo Gobi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0xM
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 43 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 46 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
brambory,
květák,
cibule,
římský kmín mletý,
zázvor,
česnek sušený,
koření garam masala,
koření,
protlak rajčatový,
chilli,
kurkuma,
hrášek mražený,
ghee,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)