Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svěží mrkvová pomazánka

Zdravá, snadná, rychlá a výtečná. Taková je mrkvová pomazánka připravená ze smetanového sýru Gervais a zakysané smetany. Pomazánka je lehce nasládlá a nejlépe bude chutnat namazaná na čerstvém kváskovém pečivu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 960 kJ /
707 kcal
Bílkoviny19,60 g
Tuky55,50 g
Vláknina7,25 g
Cholesterol 197 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy28,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: Přidáme sýr Gervais, smetanu, sůl, čerstvě mletý pepř, citronovou šťávu a promícháme. Krok 3: Necháme hodinu v lednici proležet. Pomazánku mažeme na pečivo a můžeme posypat nasekanou petrželkou.

TIP: Přehled různých pomazánek

Zveřejněno 23. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěží mrkvová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Z2A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svěží mrkvová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Z2A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: Na másle taky dělám je to moc dobré, různě obměňuji, aby to nebylo vždy stejné. :-K

Romanko,fotka je opravdu výstavní:-KRůzné mrkvové u nás letí,hlavně u vnoučat;-)Ale já většinou mrkev cca 3 minutky osmahnu na másle.

Eja57: Děkuji :-K

Moc pěkné. Do těch veder ideál:-K

lenka.janatkova (moderátorka): Děkuji, je v tom vedru lahodná. :-K

Pomazánka, která mi vždy připomene dětství, vypadá báječně :-K

Suroviny:
mrkev, smetana zakysaná, sýr gervais, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, petrželka

Přidat fotografie receptu