Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kousky Šanghaj

Vepřové maso není chuťově příliš výrazné, proto mu marinování vyloženě svědčí. Abychom docílili perfektní chuti, je potřeba marinované maso nechat dostatečně odležet. A tak doufáme, že vám toto vepřové plecko v rajčatové omáčce zachutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 250 kJ /
1 255 kcal
Bílkoviny92,34 g
Tuky51,40 g
Vláknina21,62 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 4,75 g
Sůl11,10 g
Sacharidy98,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vepřového masa vykrájíme malé libové plátečky cca 3x2 až 4 cm. Do druhého dne marinujeme v sójové omáčce s cukrem, česnekem a libečkem. Krok 2: Nadrobno nakrájená rajčata přidáme k masu, zamícháme a na malý výkon tepelně upravujeme v mikrovlnce až je maso měkké. Krok 3: Na tuku opražíme cibulku a přisypeme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme protlak a promícháváme, až se protlak nebo kečup rozpustí. Pak lehce podlijeme vodou a počkáme až mrkev změkne. Netrvá to dlouho. Krok 4: K zahuštění "šanghaje" si připravíme hrnek vody s jednou lžící Solamylu a špetkou pálivé papriky. Krok 5: Vše smícháme dohromady, zalijeme hrnkem vody se Solamylem a paprikou a vaříme asi 20 minut. Nakonec osolíme dle potřeby. Krok 6: Podáváme s rýží.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 24. 8. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Přílohou je rýže dle vašich zvyklostí. Nejlépe však čínská, aby se dala jíst hůlkami. Jak držet hůlky naleznete v přidaných fotografiích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky Šanghaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/823xm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky Šanghaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/823xm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko vepřové, rajče, protlak, mrkev, cibule, česnek, libeček, cukr hnědý, omáčka sojová, olej, paprika sušená pálivá, solamyl, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu