Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá semena se používají jako luštěnina. V obou případech je velmi zdraví prospěšný.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 321 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,67 g |
Tuky | 31,90 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 79,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle orestujeme nakrájenou jarní cibulku, přidáme nakrájené brambory, osolíme a orestujeme.
Krok 2: Přidáme libeček, mátu, hrášek, zeleninový vývar nebo vodu a uvaříme doměkka. Libeček a mátu vyjmeme.
Rozmixujeme a vlijeme smetanu, podle potřeby dosolíme. Krok 3: Sněhové noky - bílky osolíme a ušleháme tuhý sníh a dvěma lžícemi tvoříme noky, které vkládáme do vařící osolené vody. Během vaření opatrně obrátíme. Vaříme asi 3 minuty. Krok 4: Polévku ozdobíme nasekanou mátou nebo petrželkou.
Rozmixujeme a vlijeme smetanu, podle potřeby dosolíme. Krok 3: Sněhové noky - bílky osolíme a ušleháme tuhý sníh a dvěma lžícemi tvoříme noky, které vkládáme do vařící osolené vody. Během vaření opatrně obrátíme. Vaříme asi 3 minuty. Krok 4: Polévku ozdobíme nasekanou mátou nebo petrželkou.
Zveřejněno 25. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk26E
Moje poznámka
Hráškový krém s mátou a bílkovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk26E
Nejnovější recepty
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Cibulové košíčky s uzeným lososem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční jednohubky
Přidáno před 10 hodinami
Smažené kuřecí kousky s hoisin omáčkou a arašídy
Přidáno před 18 hodinami
Sekyrková polévka
Přidáno před 19 hodinami
Čokoládové muffiny od Kubanec33
Přidáno 16. 12. 2024 23:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce Jana Čenského: Bezpodmínečně musím mít kapra, rybí polévku a aspoň patnáct druhů cukroví, říká populární herec
Pracny z tatranek: Netradiční varianta oblíbené klasiky, kterou připravíte na poslední chvíli
Retro okénko: Sladké mléko Salko podle pamětníků stávalo za socialismu 5 Kčs a vyrábělo se v tzv. nestlovce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka před 7 hodinami
Kančí guláš
czvlakan77 před 11 hodinami
Polévka z mletého masa s houbami
Kajkajak před 12 hodinami
Babiččiny plněné ořechy
Yvor44 před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jarca.40 před 13 hodinami
Pikantní tvarůžky v bramboráku
Tesinak před 13 hodinami
Mocca oválky nebo kolečka
Janet.P před 15 hodinami
Linecké cukroví
Janet.P před 15 hodinami
Klasické pracny a ořechy
Janet.P před 15 hodinami
Domácí rizoto
OttoSt 16. 12. 2024 21:03
Suroviny:
hrášek mražený,
cibulka jarní,
brambory,
máslo,
sůl,
máta,
libeček,
smetana,
bílek
Komentáře (2)