Dědova dršťková polévka
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tato tradiční česká polévka má specifickou chuť, je značně hustá, neboť je zahuštěná především dršťkami, voní po koření, česneku a majoránce.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 259 kJ / 1 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,49 g |
Tuky | 56,36 g |
Vláknina | 22,61 g |
Cholesterol | 425 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 88,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do tlakového hrnce dáme dršťky, uzené vepřové ramínko, mrkev, celer, cibuli, 3 stroužky česneku nakrájeného na kousky, nové koření, bobkové listy, zalijeme 1 a 1/4 l vody, přivedeme k varu a necháme 30 minut povařit.
Krok 2: Zatím co se nám polévka vaří si rozpustíme v kastrůlku sádlo, zasypeme moukou, usmažíme žlutou jíšku do které vmícháme sladkou mletou papriku.
Krok 3: Tlakový hrnec otevřeme, vyndáme mrkev, cibuli, uzené ramínko. Vývar scedíme do jiného hrnce, metličkou do něj zašleháme jíšku, chvíli mícháme do zhoustnutí. Z cedníku vyndáme nové koření a dršťky dáme do polévky.
Krok 4: Mrkev, uzené ramínko nakrájíme na kousky a dáme do polévky spolu s masoxem a majoránkou. Na prkénku si rozetřeme zbylé 3 stroužky česneku se solí a mletým pepřem a přidáme do polévky. Polévku povaříme 15 minut. Podle chuti přidáme polévkové koření, sůl a mletý pepř.
Zveřejněno 6. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědova dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823n5
Moje poznámka
Dědova dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823n5
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
dršťky,
ramínka vepřová uzená,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
majoránka,
pepř mletý,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
masox
Komentáře (2)