Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda vynikající

S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na nudličky povaříme spolu s nálevem. Hotové pak plníme do skleniček, které na závěr ještě zavaříme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zizkovka

Snadný

Doba přípravy 128 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 8 min

128 min (120 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 kusů

Vychází cca 15 skleniček o objemu 0,3 l.

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 398 kJ /
5 114 kcal
Bílkoviny49,00 g
Tuky261,60 g
Vláknina128,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24,48 g
Sůl60,00 g
Sacharidy600,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na silnější nudličky a promícháme. Krok 2: Dáme do většího hrnce, přidáme ostatní suroviny a společně povaříme 3 minuty. Krok 3: Horké plníme do čistých menších skleniček, otřeme hrdlo, zavíčkujeme a sterilujeme 5 min při 90 °C.

TIP: Sterilování zeleniny: Od jednodruhových zavařenin po čatní

Zveřejněno 8. 9. 2023

Poznámka autorky Zizkovka

Vynikající doplněk k masu v přírodní úpravě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda vynikající

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2xB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda vynikající

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2xB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Výborná domácí, hodí se k masu i na grilování. :-K

Suroviny:
rajče, rajče, okurky sterilované, paprika, cibule, cukr, sůl, ocet, olej

Přidat fotografie receptu