Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na bezinkové marmeládě

Hovězí patří mezi oblíbené druhy mas. Protože si za něj připlatíme, objevuje se často na svátečních tabulích. Ochutnejte tuto nevšední úpravu s bezinkovou omáčkou, doplněnou rýži nebo smaženou přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie558 kJ /
133 kcal
Bílkoviny1,18 g
Tuky0,25 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném čistém oleji zatáhneme nasolené a naklepané hovězí plátky. Dáme je stranou. Krok 2: Pokračujeme na stejné pánvi s úpravou nakrájené cibule a bezinkové marmelády do stavu zkaramelizování. Přidáme nadrobno pokrájené kousky uzeného špeku a větvičku kopru. Podlijeme vodou nebo vývarem a dle chuti osolíme. Krok 3: Maso dovaříme v omáčce. Netrvá to dlouho, pokud jsme důkladně maso naklepali. Omáčku scedíme. Krok 4: Na zahuštění je třeba si dát pozor. Zahustíme třeba jenom Solamylem, aby mouka nepokazila opravdu příjemnou chuť omáčky. Krok 5: Jako vhodnou přílohu doporučujeme rýži, bramboráčky, americké brambory nebo hranolky.

TIP: Způsoby zahušťování polévek, omáček a zeleniny - rady a tipy

Zveřejněno 19. 9. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Pokud nejste jako já posedlá "kuchyňka" a nemáte zavařené, či jinak zpracované plody naší krásné přírody, nahraďte bezinkovou marmeládu brusinkovou.

Nebojte se hovězí na bezinkové marmošce vyzkoušet. Kdo nezkusil neví. Podobných receptů bude v nekonečném vesmíru mnoho. Přesto jsem si neodpustil tento sepsat a zveřejnit. No tak když už to vařím? No né? Těším se na komentáře a vaše zkušenosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na bezinkové marmeládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x6Ok

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na bezinkové marmeládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x6Ok

Marie

Komentáře (2)

Eji jste šikulka. Ochutnali i šermíři a zavzpomínali na staré časy. Prý jako ze zámecké kuchyně.

Dělala jsem hodně podobně s brusinkovou, tohle bude taky moc dobre. Určitě doporučuji vyzkoušet.
:-K

Suroviny:
maso hovězí, cibule, marmeláda, špek, kopr, sůl, olej, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu