Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicová jablka v županu

Jablko a skořice je jednou z typických vůní pro podzim. Spojte to spolu s listovým těstem dohromady a máte skvělou pochutinu i pro děti. Plátky jablek jsou obalené v cukru, zavinuté do listového těsta a dozlatova upečené.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

nelcaaaloveujo nelcaaaloveujo

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 667 kJ /
398 kcal
Bílkoviny18,86 g
Tuky16,42 g
Vláknina9,75 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy38,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Válečkem rozválíme listové těsto na opravdu tenký obdélník a pak jej nakrájíme na tenké proužky. Krok 2: Jablka zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm a uprostřed vykrojíme menší kolečko na protahování těsta. Krok 3: Kolečka jablek obalíme ve směsi 2 druhů cukrů a skořice a hned začneme obmotávat těstem. Poté potřeme vejcem nebo mlékem. Krok 4: Dáme do trouby na 190 °C a pečeme asi 20 minut.

TIP: Jablka jako nízkokalorická potravina. Poradíme, jak je zpracovat do různých receptů

Zveřejněno 8. 10. 2023

Poznámka autorky nelcaaaloveujo

doporučuji po 10 minutách pečení vytáhnout a posypat zbytkem cukrové směsi a zase vrátit zpátky do trouby a dopéct do zlatova

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicová jablka v županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/316MA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicová jablka v županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/316MA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, cukr skořice, skořice, cukr třtinový, těsto listové, vejce

Přidat fotografie receptu