Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami

Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená zelenina je pak k řízkům skvělou podzimní přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + doba marinování

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + doba marinování )

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 480 kJ /
1 310 kcal
Bílkoviny18,90 g
Tuky99,20 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 88 mg
Sodík 2,06 g
Sůl5,10 g
Sacharidy50,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm silné. Naklepeme, potřeme rumem nebo žitnou a poskládáme do uzavíratelné misky. Dáme odležet do chladničky do druhého dne (nebo nejméně na 3 hodiny). Krok 2: Zeleninu i cuketu očistíme, pokrájíme na hranolky postříkáme trochou olivového oleje. Brambory neloupeme, pouze dobře omyjeme, osušíme, pokrájíme na měsíčky a rovněž zastříkneme olejem. Nesolíme, jen poklademe snítkami čerstvého koření. Krok 3: Před další úpravou vyjmeme maso včas z chladničky aby došlo před smažením do pokojové teploty. Podrtíme jalovčinky a nakrájíme špek na větší kostky (0,5 x 0,5 cm). Krok 4: Dáme péct zeleninu a brambory na plechu vyloženém pečicím papírem nebo folií do nahřáté trouby na 180 °C zhruba hodinu před servírováním. Krok 5: Ke konci přípravy zeleniny začneme připravovat maso. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Obalíme je v hladké mouce. Smažíme zvolna z obou stran ve vyšší vrstvě sádla, do kterého jsme přihodili před obrácením plátků i kostky špeku. Krok 6: Na posledních pár minut přípravy zasypeme zeleninu i brambory v troubě parmezánem. Jakmile se zapeče, je zelenina hotová. Krok 7: Plátky masa servírujeme se zeleninou, bramborami, kostičkami vypečeného špeku a pokrájenou jarní cibulkou. Zeleninu ještě přikořenímena talíři směsí na grilovanou zeleninu

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 22. 10. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Recept původně pochází ze staré myslivecké kuchařky, jen je poupravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOv1v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z divočáka s pečenou zeleninou a bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOv1v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Chuť na zvěřinu už mám delší dobu, divočáků mi tu běhá kolem bytu hromada, tak snad se brzo z lesní správy u nás pochlapí a skočím si k nim pro kus masa <3 super recept Zuzi ;-)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a také by mi chutnalo ale ani my už nemáme myslivce a divočáci jsou tu přemnožení, chodí až na sídliště :-K

zuzi777a: to je škoda, mít v rodině myslivce je jak výhra v loterii,;-) je moc dobře, že se zachovaly recepty:-8

maris: Jen kdyby bylo zvěřiny víc! :-8 Mám po tatínkovi spoustu osvědčených receptů na zvěřinu, ale bohužel myslivec už v rodině chybí!

zuzi777a: já se nedivím, že nic nezbylo, muselo to být skvělé. Mám ráda zvěřinu a určitě by mně moc chutnalo;-):-)

mika59: Bohužel, už ani brambůrka (natož maso) nezbyla. Naše kobylky jsou děsně rychlé!😁

Tohle bych ráda ochutnala..<3:yes:

Suroviny:
rum, špek, jalovec, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, mrkev, mrkev, celer, petržel, brambory, cuketa, rozmarýn, olej olivový, parmazán, koření na grilovanou zeleninu, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu