Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení kýta s houbami, bramborovými plackami a omáčkou z portského vína

Na podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou omáčkou s portským vínem a restovanými houbami.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 474 kJ /
591 kcal
Bílkoviny15,43 g
Tuky7,86 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy58,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kousky masa osolíme, opepříme a uložíme v uzavřené dóze na noc do lednice. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej s kostičkou másla a maso z obou stran opečeme spolu s lístky rozmarýnu. Maso dáme do misky a přikryjeme. Krok 3: Do výpeku přidáme kostičku másla a nadrobno nakrájenou šalotku. Orestujeme a zalijeme červeným portským vínem. Necháme za mírného probublávaní zredukovat. Krok 4: Zatím si rozmačkáme brambory, přidáme petrželku, sůl, vajíčko a mouku podle potřeby. Propracujeme těsto, vyválíme asi na 1 cm silný plát a vykrájíme kolečka. Opečeme dozlatova z obou stran na oleji. Krok 5: Na troše oleje dále opečeme houby, osolíme a přidáme trošku rozmarýnu. Krok 6: Do zredukované vinné omáčky přidáme ještě kostičku másla, promícháme a vložíme opečené maso i se šťávou, kterou pustilo. Prohřejeme.

TIP: Zjemnění omáčky studeným máslem

Zveřejněno 2. 11. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Inspirace od Romana Pauluse.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta s houbami, bramborovými plackami a omáčkou z portského vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLXR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta s houbami, bramborovými plackami a omáčkou z portského vína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLXR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: moc děkuji :-K

Vypadá krásně,mňam:-K:yes:

Suroviny:
kýta jelení, sůl, pepř mletý, olej, máslo, cibule šalotka, víno portské, rozmarýn, houby, sůl, rozmarýn, olej, brambory, sůl, vejce, petrželka, mouka hrubá, olej

Přidat fotografie receptu