Kuřecí vývar z papiňáku
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku. Jak na to vám přiblížíme v tomto receptu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 842 kJ / 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,27 g |
Tuky | 1,29 g |
Vláknina | 14,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 36,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do papiňáku vložíme kuřecí skelet, celá rajčata, očištěnou papriku, cibuli i česnek včetně slupky, bobkový list, celý pepř a nové koření. Vše zalijeme studenou vodou, papiňák zavřeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 50minut.
Krok 2: Z papiňáku vyjmeme skelet a zeleninu. Na čistý hrnec posadíme cedník, přes cedník dáme tenké plátýnko a vývar přecedíme. Zbavíme jej tak malých částí a přebytečného tuku. Nyní můžeme přelít zpět do vymytého papiňáku, nebo nechat v hrnci.
Krok 3: Dvě mrkve a kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme sekanou petrželku a maso obrané z vařeného skeletu. Vše znovu přivedeme k varu a zeleninu vaříme do změknutí. Poté přidáme cca 1/3 lžíce polévkového koření (nejvíce se mi osvědčil gemüse brühe z DM drogerie, který má i dobré, čisté složení), dle chuti dosolíme a případně opepříme. Chvíli povaříme a můžeme podávat.
Zveřejněno 8. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr5X
Moje poznámka
Kuřecí vývar z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr5X
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
kuře,
mrkev,
petržel,
paprika čerstvá červená,
rajče,
česnek,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
voda
Komentáře (5)