Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar z papiňáku

Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku. Jak na to vám přiblížíme v tomto receptu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

HanaTrk

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie842 kJ /
201 kcal
Bílkoviny6,27 g
Tuky1,29 g
Vláknina14,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy36,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku vložíme kuřecí skelet, celá rajčata, očištěnou papriku, cibuli i česnek včetně slupky, bobkový list, celý pepř a nové koření. Vše zalijeme studenou vodou, papiňák zavřeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 50minut. Krok 2: Z papiňáku vyjmeme skelet a zeleninu. Na čistý hrnec posadíme cedník, přes cedník dáme tenké plátýnko a vývar přecedíme. Zbavíme jej tak malých částí a přebytečného tuku. Nyní můžeme přelít zpět do vymytého papiňáku, nebo nechat v hrnci. Krok 3: Dvě mrkve a kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme sekanou petrželku a maso obrané z vařeného skeletu. Vše znovu přivedeme k varu a zeleninu vaříme do změknutí. Poté přidáme cca 1/3 lžíce polévkového koření (nejvíce se mi osvědčil gemüse brühe z DM drogerie, který má i dobré, čisté složení), dle chuti dosolíme a případně opepříme. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

TIP: Vaření v tlakovém hrnci

Zveřejněno 8. 11. 2023

Poznámka autora HanaTrk

Samozřejmě nejlepší vývar je přes noc tažený, ale někdy na to není jednoduše čas a vývar z papiňáku je skvělou volbou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRr5X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRr5X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-):-K

zdenka.s: papiňák je boží, hlavně na masa, omáčky, luštěniny :D každý papiňák je jiný, já mám těch 45-50 min vychytaných tak do optimálu, hezky se rozvaří i měkké chrupavky a ve vývaru je spousta dobrého, v lednici vždy zhoustne do řídkého rosolu a po ohřátí se zas rozteče. Spoooousta bílkovin 👍

HanaTrk: dostala jsem na stará kolena papiňák (skvělá věc, jak jsem mohla bez něj existovat 😃 ) a kuřecí vývar v něm dělám často , úplně stejně jako vy, jen není těch 50 minut moc?Vařím 30,ale určitě zkusím i těch 50.Recept je 👍👍👍👍👍👍👍:-K:- :-K:-K a zkusím i tu kapustu :-)

Hella: Dávám primárně kvůli chuti. Hlavně paprika je pro chuť důležitá a skvělé je ještě přidat 2-3 listy z kapusty, pokud jsou :-)

Já tedy vývar bez rajčat, raději tu barvu oželím, jinak super!

Suroviny:
kuře, mrkev, petržel, paprika čerstvá červená, rajče, česnek, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření polévkové, sůl, pepř mletý, petrželka, voda

Přidat fotografie receptu