Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná na celeru a cibuli z pomalého hrnce

Sekaná je jednoduchým pokrmem z mletého masa. V tomto receptu necháme šišku masa péct v pomalém hrnci. Na základ pod maso použijeme cibuli a chuťově výrazný celer. Zelenina a vypečená šťáva se pak stane, spolu se smetanou, lahodnou omáčkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 305 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 260 min

305 min (45 min příprava + 260 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 639 kJ /
2 543 kcal
Bílkoviny133,59 g
Tuky175,21 g
Vláknina44,27 g
Cholesterol 627 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,36 g
Sacharidy93,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy. Přidáme vejce, koření a strouhanku. Krok 2: Špek, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Přidáme do mísy k masu, nejlépe rukama důkladně promícháme a necháme alespoň půl hodiny odpočinout. Krok 3: Oloupaný celer a cibuli nakrájíme na menší kostičky, dáme do pomalého hrnce a malinko osolíme. Krok 4: Z masové směsi vytvarujeme šišku, z vrchní části ji posypeme strouhankou a šišku položíme na zeleninový základ. Krok 5: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 6: Poté hotovou sekanou z pomalého hrnce vytáhneme a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 7: Smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu, podle potřeby dosolíme a necháme prohřát. Krok 8: Na přílohu se hodí knedlík, rýže i těstoviny.

TIP: Jak uvařit pěkně hladké knedlíky, které nepraskají. Stačí použít jednoduchou radu

Zveřejněno 12. 11. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Rozmixování, naředění a prohřátí omáčky můžeme také udělat v klasickém hrnci na sporáku. Prohřátí bude rychlejší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná na celeru a cibuli z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER09k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná na celeru a cibuli z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER09k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

cathleen: Ivuš děkuji za komentář:-KPotěší mě jestli uvaříš a snad Tě výsledek nezklame:-8

Pomalý hrnec používám ráda, jídlo z něj je úžasně chutné :yes: Tohle určitě vyzkouším, Drahuš ;-)

houba: Děkuji za pochvalu:-8:-KPokud v obchodě manžel natrefí na h.srdce,tak ho vždy vezme celé.Když dám určitou část vařit,tak zrovna přidávám ještě něco navíc,protože při pozdějším krájení toho hodně skončí v puse:-D

Anna Kocikova: Krasna fotka, srdce hodne chutné maso, dělam ho ke svíčkové take a polívku, vyvar casto a bezne. Tak ti dluzim fotku jeste k te cibulovo celerové! :-)

houba:Velice děkuji za fotku a komentář:-KK sekané máme rádi různé omáčky i tu svíčkovou<3Mě i tato v kombinaci se sekanou chutnala a popravdě řečeno,manžel to moc neřešil.Hlavně,že bylo maso a hodně omáčky:-DSe srdíčkem se bude celerová hezky doplňovat;-)K srdíčku(hovězímu i vepřovému)máme rádi i cibulovou:-Q

Takže asi takhle. Famozni, ALE! Ta sekana mi k tomu vubec nesedla. Omačka vynikajici, trochu pripomina svickovou, coz vubec nevadi. Prisla mi navsteva a nez jsem to stihla vyfotit, sekanou mi snedla (mela jsem dva platky) :-) Mám ale foto bez sekane :-) Muzu ho sem dat, ale urcite zopakuju behem par dnu, protoze bude omacka skvela s hovezim srdcem, které nade všechno miluju. Omacka mi chutna tak, ze ji od vcera chodim ujidat, uz skoro nemam! :-)

houba: Moc děkuji za zprávu :-KBudu se těšit na výsledek:-8Měj se hezky;-)

Tak uz pomalim, jsem na to zvedava! Dochutim az to bude hotove jak zni recept. Celer jsem trochu opekla na masle, potrebovala jsem ho rozmrazit. Zitra dam vedet!

houba: Jsem ráda,že Tě recept zaujal:-8:-KSnad bude jídlo chutnat;-)Vůbec nepodlévám,cibule s celerem pod sekanou pustí dost šťávy:yes:Někdy do hotové omáčky přidávám hořčici(podle toho,jaká je zrovna načatá).Pro"zrakový efekt"je také dobrá hrubozrnná:-)

Prepych rec, mozna hned zitra, ale prosim, nepodlejvas vubec?

Suroviny:
maso mleté, špek, cibule, česnek, vejce, kmín drcený, pepř mletý, sůl, strouhanka, strouhanka, celer, cibule, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu