Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený hrášek

Člověk by měl za den sníst dostatek zeleniny a ovoce. Pro ty, co mají s tímto příjmem problém, máme tip. Připravte si tento zapečený pokrm. Jeho základ tvoří zelený hrášek, který je zapečený v rajčatovém protlaku s vejci. Chuť dodá také balkánský sýr.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Dianaberkyova Dianaberkyova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 932 kJ /
1 657 kcal
Bílkoviny74,05 g
Tuky78,28 g
Vláknina63,86 g
Cholesterol 563 mg
Sodík 7,29 g
Sůl17,92 g
Sacharidy134,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme sladkou papriku, rajský protlak a osmažíme. Vmícháme do hrášku. Krok 2: Ohnivzdornou misku vymažeme olejem, vložíme hrášek a zalijeme vejci rozšlehanými s trochou vody. Krok 3: Posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a zapékáme dorůžova v troubě vyhřáté na 200 °C. Podáváme s celozrnným pečivem.

TIP: Jak zpracovat mladý čerstvý hrášek. Do čeho se hodí a jak ho konzervovat

Zveřejněno 29. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený hrášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31y9n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený hrášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31y9n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
hrášek, sůl, cibule, olej slunečnicový, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, vejce, sýr balkánský

Přidat fotografie receptu