Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník z jablek

Snadný hrnkový perník s jablky, který připraví i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na víkend. Vše společně smícháme a upečeme. Perník můžeme pak polít i čokoládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

patrikpecenak1 patrikpecenak1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 539 kJ /
4 192 kcal
Bílkoviny87,26 g
Tuky143,85 g
Vláknina41,60 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 394 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy574,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy dáme veškeré suroviny, nezáleží na tom, v jakém pořadí. Všechno důkladně promícháme. Krok 2: Troubu včas zapneme a necháme předehřát na střední teplotu. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30 minut. Krok 3: Po vychladnutí nakrájíme a pocukrujeme. Můžeme podávat.

TIP: Jak na časté chyby při pečení perníku na plechu

Zveřejněno 7. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0yL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0yL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Merylas: keď si predstavím 1 kilové balenie práškového cukru a z neho jednu pätinu na perníku...

patrikpecenak1: Jestli cukru podle chuti, tak kdo chce sladší moučník, tak může spíš přidat cukr do těsta než takové množství na povrch. Mít 200 g moučkového cukru na povrchu, to si moc dobře neumím představit. Myslela jsem, že je to chyba v receptu.

patrikpecenak1: záleží podle chuti

Merylas: ne není to chyba

Na posypání moučníku po upečení by stačilo podstatně méně cukru, zhruba tak do 50 g. 200 g je opravdu dost hodně. Není v množství chyba? Děkuji.

:-):yes::yes::-K

:-8;-)

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, jablko, prášek do pečiva, vejce, kakao, olej slunečnicový, mléko, rum, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu