Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí guláš z tlakáče

Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 578 kJ /
2 767 kcal
Bílkoviny181,72 g
Tuky191,02 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 743 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,44 g
Sacharidy59,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu s petrželí na kostičky. Do hrnce dáme sádlo a slaninu. Po vyškvaření přidáme cibuli a restujeme dohněda, nespálit. Krok 2: Přidáme maso a zprudka a krátce osmahneme. Zasypeme paprikou, vmícháme protlak, petržel, kmín, pepř, sůl a polovinu česneku. Zalijeme pivem a přivedeme k varu. Krok 3: Podle chuti dáme nakrájenou feferonku a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené. Uzavřeme poklicí a po přivedení k varu, plamen snížíme a vaříme cca 45 minut. Krok 4: Po uvaření zkusíme jestli je maso měkké. Guláš by měl dost hustý, ale kdo chce, může zahustit lžíci mouky rozmíchané ve vývaru nebo jíškou a necháme 20 minut provařit. Krok 5: Nakonec vmícháme zbylý česnek, dle chuti dochutíme oběma pepři. Guláš podáváme s knedlíky, chlebem, bramboráčky nebo noky.

Zveřejněno 9. 1. 2024

Poznámka autorky mika59

Doba vaření je orientační, záleží na mase.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí guláš z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQ7K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí guláš z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQ7K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes:vypadá úžasně a určitě tak i chutná :-K

Parádní guláš, skvěle jsi navařila. Nejedla jsem ho již léta. Báječně ho uměl tatínek, ale už dlouho není mezi námi. Dávám 5 hvězdiček. :yes::yes:

Suroviny:
maso jehněčí, cibule, česnek, petržel, slanina anglická, pivo světlé, paprika sušená sladká, sádlo, protlak, bobkový list, feferonka, pepř cayenský, vývar masový, kmín celý, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu