Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí guláš z tlakáče

Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 578 kJ /
2 767 kcal
Bílkoviny181,72 g
Tuky191,02 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 743 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,44 g
Sacharidy59,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu s petrželí na kostičky. Do hrnce dáme sádlo a slaninu. Po vyškvaření přidáme cibuli a restujeme dohněda, nespálit. Krok 2: Přidáme maso a zprudka a krátce osmahneme. Zasypeme paprikou, vmícháme protlak, petržel, kmín, pepř, sůl a polovinu česneku. Zalijeme pivem a přivedeme k varu. Krok 3: Podle chuti dáme nakrájenou feferonku a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené. Uzavřeme poklicí a po přivedení k varu, plamen snížíme a vaříme cca 45 minut. Krok 4: Po uvaření zkusíme jestli je maso měkké. Guláš by měl dost hustý, ale kdo chce, může zahustit lžíci mouky rozmíchané ve vývaru nebo jíškou a necháme 20 minut provařit. Krok 5: Nakonec vmícháme zbylý česnek, dle chuti dochutíme oběma pepři. Guláš podáváme s knedlíky, chlebem, bramboráčky nebo noky.

Zveřejněno 9. 1. 2024

Poznámka autorky mika59

Doba vaření je orientační, záleží na mase.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí guláš z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQ7K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí guláš z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQ7K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes:vypadá úžasně a určitě tak i chutná :-K

Parádní guláš, skvěle jsi navařila. Nejedla jsem ho již léta. Báječně ho uměl tatínek, ale už dlouho není mezi námi. Dávám 5 hvězdiček. :yes::yes:

Suroviny:
maso jehněčí, cibule, česnek, petržel, slanina anglická, pivo světlé, paprika sušená sladká, sádlo, protlak, bobkový list, feferonka, pepř cayenský, vývar masový, kmín celý, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu