Jehněčí guláš z tlakáče
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 578 kJ / 2 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 181,72 g |
Tuky | 191,02 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 743 mg |
Sodík | 3,05 g |
Sůl | 7,44 g |
Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu s petrželí na kostičky. Do hrnce dáme sádlo a slaninu. Po vyškvaření přidáme cibuli a restujeme dohněda, nespálit.
Krok 2: Přidáme maso a zprudka a krátce osmahneme. Zasypeme paprikou, vmícháme protlak, petržel, kmín, pepř, sůl a polovinu česneku. Zalijeme pivem a přivedeme k varu.
Krok 3: Podle chuti dáme nakrájenou feferonku a zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené. Uzavřeme poklicí a po přivedení k varu, plamen snížíme a vaříme cca 45 minut.
Krok 4: Po uvaření zkusíme jestli je maso měkké. Guláš by měl dost hustý, ale kdo chce, může zahustit lžíci mouky rozmíchané ve vývaru nebo jíškou a necháme 20 minut provařit.
Krok 5: Nakonec vmícháme zbylý česnek, dle chuti dochutíme oběma pepři. Guláš podáváme s knedlíky, chlebem, bramboráčky nebo noky.
Zveřejněno 9. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Moje poznámka
Jehněčí guláš z tlakáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQ7K
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 38 minutami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 48 minutami
Biskupský beránek
Přidáno před 15 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 17 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chlebové bagety
1Jirina před 8 minutami
Anglické palačinky
káťa před 1 hodinou
Jedničkové rybí filé
cookamater před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 3 hodinami
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 10 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 12 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 13 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 13 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
cibule,
česnek,
petržel,
slanina anglická,
pivo světlé,
paprika sušená sladká,
sádlo,
protlak,
bobkový list,
feferonka,
pepř cayenský,
vývar masový,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)