Kuřecí maso na smetaně s žemlovým knedlíkem
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept se žemlovými knedlíky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 223,06 g |
Tuky | 170,67 g |
Vláknina | 20,10 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,22 g |
Sacharidy | 214,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájená prsa, osolíme a opepříme a po chvíli k nim přidáme nakrájenou papriku a pórek.
Krok 2: Přidáme mletou papriku a kari a orestujeme, pak zalijeme vývarem a smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme a podáváme s knedlíkem.
Krok 3: Do větší misky dáme nakrájené rohlíky. V další misce metlou smícháme mléko, sůl, vejce , olej , Směs vlijeme na rohlíky, přidáme nasekanou petrželku a promícháme. Necháme chvíli stát.
Krok 4: Pak hmotu rozdělíme na dvě stejné části a každou dobře zabalíme do fólie, dobře utáhneme , propícháme jehlou a ještě pevně zabalíme do alobalu. Vložíme do vroucí vody a vaříme 25 minut.
Zveřejněno 2. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí maso na smetaně s žemlovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDrGW
Moje poznámka
Kuřecí maso na smetaně s žemlovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDrGW
Nejnovější recepty
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 21 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno 29. 1. 2025 12:01
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno 29. 1. 2025 11:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Neregistrovaný před 3 minutami
Soffritto
Neregistrovaný před 9 minutami
Mandarinkový nepečený dort
Neregistrovaný před 12 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Neregistrovaný před 14 minutami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Neregistrovaný před 23 minutami
Koláč z ricotty a tvarohu
Neregistrovaný před 25 minutami
Drožďová polévka s pórkem
MyEETT před 28 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 37 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 44 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 46 minutami
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
koření kari,
paprika čerstvá červená,
pórek,
vývar masový,
smetana 33%,
mouka hladká,
rohlík,
mléko,
vejce,
nať petrželová,
sůl,
olej
Komentáře (5)