Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na smetaně s žemlovým knedlíkem

Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept se žemlovými knedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 892 kJ /
3 320 kcal
Bílkoviny223,06 g
Tuky170,67 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 2,58 g
Sůl6,22 g
Sacharidy214,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájená prsa, osolíme a opepříme a po chvíli k nim přidáme nakrájenou papriku a pórek. Krok 2: Přidáme mletou papriku a kari a orestujeme, pak zalijeme vývarem a smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme a podáváme s knedlíkem. Krok 3: Do větší misky dáme nakrájené rohlíky. V další misce metlou smícháme mléko, sůl, vejce , olej , Směs vlijeme na rohlíky, přidáme nasekanou petrželku a promícháme. Necháme chvíli stát. Krok 4: Pak hmotu rozdělíme na dvě stejné části a každou dobře zabalíme do fólie, dobře utáhneme , propícháme jehlou a ještě pevně zabalíme do alobalu. Vložíme do vroucí vody a vaříme 25 minut.

TIP: Jak poznat hotový knedlík - rady a tipy

Zveřejněno 2. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na smetaně s žemlovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrGW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na smetaně s žemlovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrGW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Tak já se přidám. :-) Já radši tu rýži, ale žemlvé knedlíky dělám ráda. :-D Jednak jsou oproti kynutým snadnější, rychlejší a hezčí, od pohledu zdravější, ale to asi jen od toho pohledu, že? :-D Každopádně děkuji za právě ten Tvůj recept. Doposud jsem je dělávala jen ve formě koulí a vařených nad párou. :-8 Ty Tvoje zkusím ráda. ;-) A líbí se mi i omáčka. :yes: Tak to u nás brzy zavoní… ;-)

veronika_straka: To chápu, můj muž taky miluje rýži, mohl by jí každý den. Mladí zase raději knedle, tak to střídám. :-D

Takto upravené maso s omáčkou, to my můžeme <3 ale teda zpravidla rýže, u nás knedlíky opravdu výjimečně (svátek, hody):-8

Marie Svarcova: Děkuji, u nás jsou hodně oblíbené.:-K

:-)<3:yes::yes: tyhle knedlíky můžu i já , kynuté neeee, máš je moc pěkné a k omáčce ideál :-K

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, máslo, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření kari, paprika čerstvá červená, pórek, vývar masový, smetana 33%, mouka hladká, rohlík, mléko, vejce, nať petrželová, sůl, olej

Přidat fotografie receptu