Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicový "štrúdl"

Máte rádi kynutý štrúdl a skořici? Tak to tu máme pro vás skvělý tip. Plát kynutého těsta naplníme arašídovým máslem a skořicovým cukrem. Po smotání efektivně nazdobíme, upečeme a polijeme skvělou cukrovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 931 kJ /
1 418 kcal
Bílkoviny24,58 g
Tuky30,09 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy260,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozbalíme a rozvineme na plát. Arašídové máslo lehce rozehřejeme, ať se s ním lépe pracuje. Krok 2: Plát těsta potřeme rozehřátým arašídovým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zarolujeme jako klasický štrúdl a přeložíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Nůžkami pak štrúdl nastříháme a poskládáme cikcak. Celé potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do trouby a pečeme na 175 °C dozlatova. Krok 4: Suroviny na polevu smícháme do husté konzistence a jakmile je štrúdl upečený, ozdobíme jej vzniklou polevou.

TIP: Použití skořice v kuchyni. Je to i oblíbený lék

Zveřejněno 3. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový "štrúdl"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0jR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicový "štrúdl"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0jR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto kynuté, máslo arašídové, cukr skořice, vejce, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová, škrob

Přidat fotografie receptu