Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roládky, cibulová omáčka a bramborové pavé

Kuřecí roládky tentokrát netradičně naplníme vaječnou omeletou, paprikášem a fáší s petrželkou. Jako přílohu pak připravíme pavé z brambor a sýra, které je inspirováno francouzskou technikou skládání dlažby a drahých kamenů. Vše nám doladí cibulová omáčka.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 100 min

160 min (60 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 469 kJ /
3 936 kcal
Bílkoviny438,72 g
Tuky151,00 g
Vláknina26,10 g
Cholesterol 2,18 g
Sodík 3,58 g
Sůl8,73 g
Sacharidy161,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí fáš: 1 prso nakrájíme a dáme do čopru (mixéru), přidáme sůl, pepř, smetanu a rozsekáme dohladka. Pak vmícháme petrželku. Krok 2: Vaječná omeleta: Vejce rozšleháme a osolíme, opepříme a na oleji z obou stran usmažíme omeletu. Krok 3: Rolády: 3 prsa rozkrojíme na pláty a přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe paprikášem, hotovou vaječnou omeletou a fáší. Krok 4: Napevno stočíme a spíchneme jehlami nebo svážeme potravinářským provázkem. Na oleji zprudka opečeme a pak přendáme do pekáčku nebo do remosky. Do výpeku nalijeme portské a po chvilce nalijeme k masu a dopečeme. Krok 5: Bramborové pavé: Brambory nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Rukama důkladně promícháme, aby se brambory řádně obalily. Pak je v tenké vrstvě klademe do zapékací mísy vyložené pečicím papírem, střídavě klademe vrstvy, tenká vrstva brambor a vrstva strouhaného sýra. Končíme bramborami. Krok 6: Přikryjeme alobalem a dáme do trouby na hodinu péct doměkka. Povrch musí zůstat světlý.
Hotové zatěžkáme a až vychladnou, dáme na noc do lednice. Krok 7: Druhý den vyklopíme na prkénko, sundáme papír a nakrájíme ostrým nožem na obdélníky nebo trojúhelníky. Po stranách opečeme. Krok 8: Omáčka: Na oleji do tmava osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a opražíme, zalijeme vývarem a povaříme. Přilijeme výpek z masa a smetanu. Rozmixujeme a přecedíme. Podle potřeby dosolíme. Nakonec vmícháme máslo a odstavíme.

TIP: Jak zjemnit omáčku studeným máslem

Zveřejněno 25. 2. 2024

Poznámka autorky RubyRom

Inspirace na bramborové pavé z internetu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roládky, cibulová omáčka a bramborové pavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrpr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roládky, cibulová omáčka a bramborové pavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Otavanka: tak to mám radost, moc děkuji :-K

Dneska jsem měla návštěvu-syna s rodinou a udělala jsem k obědu kuřecí roládky podle RubyRom. Je to mňamka, všem moc chutnalo.:-):-K

Carlosino: Moc děkuji, ano je to takové sváteční a mělo to velký úspěch. :-K

vypadá to nádherně a jistě i dobře chutná. přijde mi to jako takové sváteční jídlo. asi o víkendu zkusím uvařit.

Otavanka: Moc děkuji :-K

Anna Kocikova: Moc děkuji :-K

Nádhera, ukládám a v brzké době udělám.:-K

Romanko moc dobře jsi to přichystala:yes::-KI přílohu máš moc hezkou:-K

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, paprikáš, vejce, víno portské, petrželka, smetana, olej, cibule, olej, mouka hladká, vývar masový, máslo, smetana ke šlehání, sůl, brambory, sůl, pepř mletý, smetana, sýr nastrouhaný, olej

Přidat fotografie receptu