Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná krkovička v pikantní omáčce

Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek nabral maximální aromatickou sílu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby marinování

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 687 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny73,56 g
Tuky83,63 g
Vláknina6,98 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,60 g
Sacharidy16,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených ingrediencí v uzavíratelné misce prošleháme marinádu. Očištěné maso několikrát po obvodu nařízneme (aby se nekroutilo při smažení) a z obou stran vmasírujeme marinádu. Uzavřené necháme v lednici přes noc. Krok 2: Marinované maso vyndáme aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Poté ho obalíme důkladně v mouce, kterou dobře vtiskneme do masa. Rozehřejeme hlubokou pánev a na rozpuštěném sádle při středním stupni tepla z obou stran maso opečeme, dobře a do měkka opečené vyndáme stranou. Krok 3: Do pánve dáme nahrubo nasekanou cibuli a restujeme až do světle hnědé barvy. Přidáme na proužky nakrájenou papriku i feferonku, vmícháme sladkou papriku, třený česnek a podlijeme troškou horké vody, aby se koření nespálilo. Krok 4: Přidáme obě pasty, kolečka sloupnuté klobásy a promícháme. Poté vrátíme do pánve maso a podlijeme až do jeho výše. Podusíme max. 10 minut, aby zelenina zůstala na skus a klobása i maso se prohřálo. O zahuštění se postarala cibule i mouka, ve které bylo maso obaleno. Krok 5: Dochutíme podle potřeby solí, vmícháme nasekanou nať hladkolisté petržele a ihned podáváme. Přílohu zvolíme dle chuti chléb, knedlík, rýži nebo se hodí i těstoviny či vařené brambory.

Zveřejněno 26. 2. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je z mého starého sešitu nejméně 25 let starý, vznikl náhodně při rodinném vaření na zahrádce. Muži k tomu většinou zvolili knedlík nebo chléb, ženy rýži.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovička v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlyD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná krkovička v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tara23: :-) Děkuji moc za komentář i přidané foto, jsem ráda, že chutmalo. :-K Přeji krásný den .

Dnes jsem měla chut na něco pikantního. Vybrala jsem si tuto marinovanou krkovičku a dobře jsem udělala <3:-K.
Moc nám chutnalo a určitě jsem nevařila naposledy;-). Jen jsem maso před přidáním papriky podusila trošku dýl:-):-K

Moanka: :-) Děkuji za komentář , také ji máme rádi :-K Pěkný a pohodový den :-K

Mňam. <3 Krkovičku máme rádi… :-8 Ukládám si. ;-)

Anna Kocikova: :-) děkuji a přeji hezký a pohodový večer :-K

:yes::-Q:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, hořčice, pepř mletý, majonéza, sádlo, mouka hladká, cibule, kapie červená, feferonka, paprika sušená sladká, pasta rajčatová, pasta papriková, česnek, klobása pikantní, vývar masový, petržel, sůl

Přidat fotografie receptu