Lahůdkový francouzský salát
Jako přílohu nebo také jako pomazánku můžeme použít tento lahůdkový francouzský salát. Je připravený z vařených vajíček, lahodných sýrů a mrkve. Na zálivku a ke spojení všech surovin použijeme majonézu se zakysanou smetanou, hořčicí a bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 592 kJ / 2 053 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,82 g |
Tuky | 175,28 g |
Vláknina | 6,06 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 3,50 g |
Sůl | 8,60 g |
Sacharidy | 25,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou mrkev, vejce a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme.
Krok 2: V menší misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou, můžeme dát i víc, ale dodržujeme poměr 1:1. Přidáme1 lžičku dijonské hořčice, prolisovaný česnek, dochutíme čerstvými bylinkami dle chuti a opět promícháme.
Krok 3: Vychlazené podáváme s pečivem, jako přílohu k pečenému, grilovanému masu nebo použijeme jako pomazánku na chuťovky s tmavým pečivem.
Zveřejněno 29. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkový francouzský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQAW
Moje poznámka
Lahůdkový francouzský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQAW
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 19 minutami
Plněné ořechy
Handour před 30 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 55 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
sýr ementál,
sýr,
vejce,
mrkev,
sůl,
pepř mletý,
majonéza,
smetana zakysaná,
hořčice dijonská,
česnek,
čerstvé bylinky
Komentáře (12)