Mechový dort II.
Tento oblíbený dort zaujme na první pohled díky své krásné zelené barvě. Tu korpusu dodá špenátové pyré. Dort naplníme jemným krémem z tvarohu a šlehačky, do kterého vmícháme lesní ovoce.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 937 kJ / 6 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,08 g |
Tuky | 353,28 g |
Vláknina | 23,80 g |
Cholesterol | 1,22 g |
Sodík | 787 mg |
Sůl | 2,99 g |
Sacharidy | 671,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Baby špenát rozsekáme na pyré. Troubu včas rozpálíme na teplotu 180 °C.
Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a špenátové pyré, poté citronovou šťávu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Pečeme v dortové formě. Dort nesmí být na povrchu hnědý, protože vrchní část použijeme na posypání. Proto pečeme na nízkou teplotu do 180 °C, ke konci pečení stáhneme na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 4: Na náplň vyšleháme smetany se ztužovačem, vmícháme oslazený tvaroh a nadrobno pokrájené ovoce.
Krok 5: Z korpusu odřízneme vršek, který pak rozdrobíme navrch dortu. Zbylý korpus rozkrojíme na dvě části. Spodní část promažeme náplní a přiklopíme vrchní částí korpusu. Celý povrch namažeme krémem a posypeme rozdrobeným těstem. Nakonec ho ozdobíme dle své fantazie a chuti.
Zveřejněno 22. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mechový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Jng
Moje poznámka
Mechový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Jng
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 7 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Retro okénko: Kostkový cukr i barevný cukr bridž byly kdysi hity. Půlkilová krabice vyšla na 8 Kčs a děti z ní tajně ujídaly
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Neregistrovaný před 2 minutami
Carpaccio z pečené červené řepy
Neregistrovaný před 5 minutami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Neregistrovaný před 43 minutami
Kralik v italske omacce
Neregistrovaný před 43 minutami
Čočka po indicku
Neregistrovaný před 43 minutami
Těstoviny s cuketou
Neregistrovaný před 43 minutami
Vepřové Hokkaidó
Neregistrovaný před 44 minutami
Francouzský hruškový koláč
Neregistrovaný před 44 minutami
Zapečené kuřecí medailonky
Neregistrovaný před 44 minutami
Koření do polévky
Neregistrovaný před 44 minutami
Suroviny:
špenát baby,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
šťáva citronová,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
tvaroh,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový,
ovoce lesní
Komentáře