Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaný koláč s jablky

Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte jen jednou. Zachutná vám a zakotví ve vašem seznamu skvělých receptů.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 694 kJ /
5 424 kcal
Bílkoviny99,07 g
Tuky233,19 g
Vláknina49,78 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 769 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy707,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr a podusíme, pak přidáme pudink rozmíchaný v trošce vody. promícháme, ještě chvilku dusíme a necháme vychladnout. Krok 2: Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a přidáme mléko, ořechy, skořici. Dobře propracujeme a zabalíme do folie a uložíme na hodinu do lednice. Krok 3: Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh, vmícháme cukr a sekané ořechy. Krok 4: Z těsta oddělíme 1/3 a uložíme znovu do lednice. Ostatní těsto nahrubo nastrouháme na vymazaný plech s vyšším okrajem. Poklademe vrstvou podušených jablek, posypeme ořechy a rozinkami a potřeme sněhem. Navrch nastrouháme těsto, které jsme uložili do lednice. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 180 °C asi 40 minut.

TIP: Oblíbené dobroty s jablky

Zveřejněno 26. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaný koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR85z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaný koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR85z

Marie

Komentáře (1)

Dobrý tip na zpracování jablíček!:-*

Suroviny:
máslo, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, mouka hladká, kypřící prášek, ořechy mleté, skořice, jablko, cukr vanilkový, cukr skořice, pudink vanilkový, ořechy vlašské, rozinky v rumu, bílek, sůl, cukr, ořechy sekané

Přidat fotografie receptu