Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s pomocí varného mixéru

Velmi jednoduchá, ale zábavná roláda pro děti se dá pořídit opravdu během chvilky. Z několika málo surovin máte roztomilý dezert, který potěší vzhledem malé děti a zachutná i velkým strávníkům.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 695 kJ /
2 317 kcal
Bílkoviny47,77 g
Tuky104,08 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 857 mg
Sodík 433 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy291,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Odvážíme mouku s práškem do pečiva v misce. Do nádoby mixéru dáme vejce a cukr. Vložíme šlehací metličku a spustíme mixér rychlostí 3 na dobu 7 minut. Krok 3: Mezitim vyložíme menší plech (28x35 cm) pečicím papírem. Po skončení šlehání vsypeme mouku s práškem do pečiva a po dobu 20 s mícháme rychlostí 2,5. Krok 4: Hotové těsto rozetřeme rovnoměrně na pečicí papír a vložíme na 10 až 11 minut do předehřáté trouby. Krok 5: V mezičase připravíme čokoládovou ganache. Do čisté nádoby mixéru vložíme 100 g hořké čokolády spustíme rychlost 8 po dobu 10 sekund. Vzniklou hmotu setřeme stěrkou na dno. Přidáme smetanu a hřejeme při teplotě 50 °C po dobu 2 minut a rychlosti 3. Krok 6: Upečený korpus necháme nejprve pár minut lehce zchladnout. Poté ho pokryjeme pečicím papírem, položíme na něj prkénko nebo plech a otočíme vše dnem nahoru. Sejmeme plech, na pečicí papír položíme vlhkou utěrku a pár minutách sejmeme utěrku a opatrně odstraníme papír. Krok 7: Na piškot naneseme stěrkou ganache. Poté roládu z kratší strany zarolujeme. Položíme na spoj a necháme vychladnout v ledničce. Krok 8: Po vychlazení dozdobíme. V mixéru rozpustíme postupně obě dvě čokolády jako pri přípravě ganache, pouze vynecháme přidání smetany. Krok 9: Obě polevy můžeme přendat do sáčků s odstřihnutým rohem a dozdobit povrch rolády. Zároveň s čokoládou polepíme povrch želatinovými bonbóny. Zde bylo záměrem vytvořit barevnou housenku. Krok 10: Podáváme nakrájenou horkým nožem, s čerstvým ovocem a neslazenou šlehačkou.

TIP: Jak krájet moučník

Zveřejněno 26. 5. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Recept pochází z platformy pro varný mixér, pouze jsem si ho trochu upravila podle surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s pomocí varného mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQjz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s pomocí varného mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQjz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Děkuji! Na mě byla moc sladká, já bych se spokojila jen s tím ovocem okolo!:-8

:-)<3:yes::yes: skvěle vypadá a určitě i tak chutná :-K

mika59: Děkuji mnohokrát za pochvalu. :-8 Byla pro vnoučka k svátku.:-*

Moc pěkná roláda :yes::yes::yes:

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, cukr krupice, čokoláda hořká, smetana 33%, čokoláda bílá, čokoláda pomerančová, ovoce, šlehačka

Přidat fotografie receptu