Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pánský štrůdl boubelák

Štrúdl patří mezi velmi oblíbené moučníky a snad každý má ten svůj osvědčený a oblíbený recept. Jeho přípravu nám nejvíce usnadní již rozválené listové těsto a také zavařená a nastrouhaná jablka. K nim přidáme jen rozinky, skořici, cukr, zabalíme do těsta a upečeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 636 kJ /
630 kcal
Bílkoviny10,63 g
Tuky9,31 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy122,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Promícháme cukr, jablka, skořici a rozinky. Krok 2: Rozbalíme těsto rovno na plechu, posypeme jej lehce hrubou moukou a navrstvíme na ni promíchaná jablka. Krok 3: Těsto zabalíme, konce zamáčkneme. Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Těsně před dokončením pečení potřeme štrúdl rozkvedlaným vejcem.

TIP: 16 dalších receptů na jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 10. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pánský štrůdl boubelák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xLoV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pánský štrůdl boubelák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xLoV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, jablko, cukr, skořice, rozinky, mouka hrubá, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu