Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci

Šťavnaté vepřové plátky, pomalu vařené v aromatické omáčce, se rozplývají na jazyku. Pomalé vaření zajišťuje, že maso bude krásně měkké a dokonale prolnuté s chutí omáčky. Tento pokrm je ideální volbou pro rodinné večeře nebo když si chcete dopřát něco opravdu výjimečného.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 806 kJ /
1 149 kcal
Bílkoviny52,28 g
Tuky92,27 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 1,26 g
Sůl2,95 g
Sacharidy26,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli drobně nakrájíme, párky a okurky nakrájíme na kratší špalíčky a vše dáme do nádoby pomalého hrnce. Přidáme hořčici a lák z okurek a dobře promícháme. Krok 2: Kotlety po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na sporáku v pánvi po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Krok 3: Kotlety přendáme do pomalého hrnce a hrnec přiklopíme poklicí. Program nastavíme na High a necháme pracovat 2,5 hodiny. Krok 4: Poté maso vytáhneme a do hrnce dáme 3 oloupaná a přes mřížku protlačená vejce. Přilijeme záklechtku ze smetany rozkvedlané s moukou, vrátíme maso a hrnec přikrytý poklicí necháme pracovat na High ještě půl hodiny. Krok 5: Podle potřeby doladíme chutě a podáváme nejlépe s rýží. Každou porci můžeme na talíři přizdobit rozkrojeným kouskem vařeného vejce.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 11. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9xK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9xK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

kimlo: Miri,mám velkou radost a moc děkuji:-*:-KNa té fotce je teda pořádný kus masiska:yes::-Q
Také raději používám smetanu ke šlehání,ale lednice mi nabídla pouze tu na vaření.A přiznám se,tu zápražku se mi nechtělo dělat:-D

Je to výborné. len namiesto záklechtky som spravil zápražku a použil som smotanu na šľahanie. Vďaka za inšpiráciu a pridávam foto. :yes:

Marie Svarcova: Děkuji Ti,Maruško:-KRozlítané ptáčky máme rádi a tak mě napadlo dát všechny suroviny do pomalého hrnce:-)"Rozlítanou"omáčku nám dělávala babička a místo párků dávala koňský kabanos.Já jsem ji měla ráda s bramborem a děda k ní přikusoval chleba:-8

kimlo: Moc děkuji:-KTak pokud to vyjde,snad bude i chutnat:-8

Dobrý tip, práve som rozmýšľal čo uvariť cez víked... :yes:

:-)<3:yes::yes: Znám rozlítané ptáčky ale rozlítaná omáčka je pro mne novinka ;-):-K

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, cibule, nožička vepřová, okurky sterilované, hořčice plnotučná, lák z okurek, smetana na vaření, mouka hladká, olej, pepř mletý, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu